Het was wederom een spannende racedag in Australië. Tijdens de derde dag stond het team korte tijd op positie vier. Maar met een spectaculaire inhaalactie heroverde het team haar derde plek.

Het team werd vandaag in de ochtend ingehaald door het University of Michigan Solar Car Team en belandde zo tijdelijk op nummer vier. Later op de dag haalde Twente vlak na de eerste controlestop het Tokai University Solar Car Team in. Op de Stuart Highway was het op dat moment relatief druk; door goede samenwerking wist het konvooi van Solar Team Twente de Japanse zonnewagen ondanks verkeersdrukte veilig in te halen. “Het Tokai University Solar Car Team racet al sinds dag één in de kopgroep. We zijn erg blij dat we ze nu hebben ingehaald. Op dit moment ligt Michigan vlak voor ons en het Nuon Solar Team bevindt zich op ruimere afstand van Michigan. Het wordt zeker een uitdaging om de eerste plek te behalen, maar wij gaan er voor”, aldus Olivier Berghuis, Teamleider Solar Team Twente.

Strategie

De weersvoorspellingen voor de vierde racedag zijn niet gunstig. Er is bewolking voorspeld wat natuurlijk niet optimaal is voor een zonneauto. Het team heeft zich hier uiteraard op voorbereid en is vastbesloten om haar eigen strategie vast te houden.

Bridgestone World Solar Challenge

Afgelopen zondag ging de Bridgestone World Solar Challenge van start, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse Solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Zij zijn in Australië met maar een doel: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2017. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van innovatieve partners.

NOS/VPRO

Dit jaar wordt het Twentse studententeam samen met de andere twee Nederlandse teams op de voet gevolgd door de VPRO en de NOS. Van 7 tot en met 14 oktober is het team elke dag te zien op NPO1 tijdens het programma “Oranje Boven, Down Under”. Het programma wordt vandaag uitgezonden om 20.25 en 00.25 uur.

Foto’s

Beeldmateriaal vind je op ons Flickr-account. Overnemen mag uiteraard, wel onder vermelding van de fotograaf.

Headerfoto: Jérôme Wassenaar