Solar Team Twente heeft de kwalificatie voor de Bridgestone World Solar Challenge succesvol afgerond. Het team mag door het goede verloop morgen als vierde beginnen aan de meer dan 3000 kilometer tellende race van Darwin naar Adelaide. De zonneauto van Solar Team Twente, The RED Engine, zette als eerste een tijd neer tijdens de kwalificatie. Hun ronde van 2:10,17 was goed voor de vierde plaats.

Joost van Baars Photography 1

Een eerste plaats was niet het doel. Zo weinig mogelijk risico’s nemen en de zonneauto in goede staat te houden was het uitgangspunt. Daarin was het team succesvol. Bovendien biedt de vierde startpositie een goed uitgangspunt voor de race. In de cruiser-klasse voor gezinsauto’s wist Eindhoven de eerste startpositie te veroveren. De challenger-klasse, waarin onder andere Solar Team Twente en de TU Delft deelnemen, is de snelste klasse van de race.

Joost van Baars Photography  4

De kwalificatie vond plaats op het Hidden Valley Raceway in Darwin. De zonneauto’s zijn niet gebouwd voor het snelle bochtenwerk van een circuit. De daadwerkelijke race vindt namelijk plaats op de Stuart Highway. Deze weg heeft in totaal 16 bochten en is 3021 kilometer lang. Dit staat in schril contrast met de veertien bochten en 2,87 kilometer van de Hidden Valley Raceway. Teamleider Jeroen Endhoven: “Vandaag hebben we een mooie tijd neergezet, maar morgen beginnen we pas echt!”

rsz_joost_van_baars_photography_5small

Joost van Baars Photography 3

Fotografie: Joost van Baars