Solar Team Twente is na een technische keuring van twee dagen als eerste Nederlandse team goed gekeurd door de Bridgestone World Solar Challenge. RED Shift werd tijdens deze ‘scrutineering’ gecontroleerd of zij wel voldeed aan de veiligheidseisen en de reglementen van de organisatie.

Spanning

Op woensdagochtend 4 oktober begon deze ‘statische scrutineering’. “ Na een jaar lang strijden is het vandaag de eerste stap in de Bridgestone World Solar Challenge gezet. RED Shift is goedgekeurd door de organisatie. Ondanks dat we wisten dat goed voorbereid hebben, was het spannend. Het gehele team, konvooi en RED Shift werden gecontroleerd. Je moet alles perfect op orde hebben, anders kom je de scrutineering niet door.” Vertelt teamleider Olivier Berghuis.

Niet direct goedgekeurd

De scrutineering ging niet zonder slag of stoot. Het team werd woensdag 4 oktober niet direct goedgekeurd door de organisatie. “De aspecten waar we niet op goed gekeurd werden, waren goed te verbeteren. Zo moesten we de documentatie bijwerken, en hebben we nog wat kleine verbeteringen doorgevoerd aan de auto. Dit hebben we gistermiddag gedaan, waardoor we vanochtend zijn goedgekeurd!” vertelt Berghuis.

Eerste Nederlandse team

Solar Team Twente is het eerste Nederlandse team dat goedgekeurd is door de organisatie. “Vorig jaar werden we tegen alle verwachtingen in afgekeurd op de eerste dag. We hebben toen dag en nacht doorgewerkt om de auto te verbeteren. We zijn dus erg blij dat we nu als eerste Nederlandse team mogen zeggen dat we er doorheen zijn” vertelt Berghuis opgewekt.

NOS/VPRO

Dit jaar wordt het Twentse studententeam samen met de andere twee Nederlandse teams op de voet gevolgd door de VPRO en de NOS. Van 7 tot en met 14 oktober is het team elke dag te zien op NPO1 tijdens het programma “Oranje Boven, Down Under”. Het programma wordt elke dag uitgezonden op NPO 1 direct na het 8 uur journaal 10 minuten lang en 25 minuten lang na het late NOS journaal.

Bridgestone World Solar Challenge

Aanstaande zondag, 8 oktober 2017, staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s. 

Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Zij maken hun droom waar: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2017. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en de snelste zonneauto ter wereld gebouwd. 


Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gearte Nynke Noteboom van Solar Team Twente. Tel. +61 4 404394571 of mail g.noteboom@solarteam.nl