Zaterdag 5 juli was het zover: de nieuwe teamleden van Solar Team Twente 2015 ontmoetten elkaar. Een team van maar liefst negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente, die anderhalf jaar alles zullen geven. Dit team zal in oktober 2015 met een nieuwe zonneauto de strijd aangaan met andere universiteiten uit de hele wereld tijdens de World Solar Challenge. Na een sollicitatieprocedure waarin meerdere sollicitatiegesprekken plaatsvonden en een case moest worden gemaakt, zijn de studenten uitgekozen vanwege hun expertise op gebied van technologie, management en communicatie. Door de grootte van het team is er meer mankracht om op elk van deze gebieden uitzonderlijke prestaties neer te zetten. Anderhalf jaar lang zullen de studenten hun studie opzij zetten om al hun tijd en energie in het project te stoppen.

Solar Team Twente 2015 kent twee primeurs. Voor het eerst in de geschiedenis van Solar Team Twente is er een vrouwelijke teamleider, Irene van den Hof, die het team met veel enthousiasme gaat aansturen: “Mijn doel is om een team van wereldklasse te smeden waarbij alle individuele kwaliteiten gecombineerd worden”. Daarnaast is er voor het eerst een vrouwelijke deelnemer in het technische team van het Twentse solarteam. Fieke Hillerström zal op het gebied van elektronica haar expertise inbrengen. Het gehele team is vol enthousiasme en staat te trappelen om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

In het kennismakingsweekend hebben de teamleden elkaar voor het eerst leren kennen tijdens teambuildingsactiviteiten op de zaterdag en op zondag hebben de studenten workshops gevolgd. Het technische team heeft hierbij een uitstapje gemaakt naar Thales om de voorgaande zonneauto’s van het Twentse solarteam te bekijken. Het communicatieteam heeft een communicatieworkshop gevolgd van internet marketingbureau TriMM, waarin het team goede tips heeft gekregen voor de aankomende periode.

Gedurende de zomervakantie wordt het team ingewerkt door oud-teamleden van voorgaande edities van Solar Team Twente en is er nog wat tijd om vakantie te houden. Vanaf september zullen de teamleden anderhalf jaar fulltime aan de slag gaan.