Afgelopen donderdag was het eindelijk zo ver! Na een drie maanden durende selectie, bestaande uit verschillende sollicitatierondes, met onder andere een functiespecifieke case en een persoonlijkheidstest, kwam het kersverse team op het stadhuis van Enschede bij elkaar. Solar Team Twente 2013 bestaat uit zeventien leden van Universiteit Twente en Saxion. Een sterke mix van theorie en praktijk, net als bij de vier voorgaande teams.

“Het was gaaf te zien dat iedereen er zin in had en energie uitstraalde. We werden ontvangen door burgemeester Peter den Oudsten en het managementteam van team 2011, in een mooi aangeklede zaal. Hier werd de opbouw van het nieuwe team toegelicht, wie welke functie heeft en wat die functie precies inhoudt.”

“Om elkaar beter te leren kennen kregen we een paar uitdagende teambuilding opdrachten, waaronder de marsmallow challenge (klik hier voor een ‘TED Talk’ film over deze wereldberoemde teamopdracht). De teams van vier of vijf personen probeerden in vijftien minuten een marsmallow op een zo hoog mogelijke plek te krijgen door een toren te bouwen van spaghetti, tape en touw. Dat was best lastig! Bij maar één team bleef de toren een minuut staan, en zij kroonde zich dan ook tot winnaar van de eerste challenge.”

Iedereen had ondertussen trek gekregen en daarom verhuisde het team naar de Pakkerij. Een stevige pasta stond klaar, en de avond werd voortgezet met een borrel waarbij veel oud-leden van Solar Team Twente aanwezig waren. Met alweer het vijfde team begint er een hechte club te ontstaan. Zelfs van het team dat in 2005 deelnam aan de World Solar Challenge kwamen er leden naar Enschede. Avontuurlijke verhalen en spannende ervaringen werden gedeeld met de verschillende teams: “een kettingreactie van enthousiasme”.

Solar Team Twente 2013 heeft er zin in. We zijn begonnen, nu nog even part-time, maar vanaf september gaan we er vol tegenaan!