EN|NL

Vandaag was de laatste dag van de International Project Week van Saxion. Een week lang bogen studenten zich over projecten, aangeleverd door bedrijven. Zij deden dit samen met leerlingen van middelbare scholen en gast-studenten van internationale hogescholen en universiteiten. Ruim 150 teams deden mee aan de week, waarvan er acht hadden gekozen voor een opdracht van Solar Team Twente. Vanmiddag presenteerden zij hun resultaten aan beoordelaars Rob en Marijn, technici van Solar Team Twente.

Rob Kräwinkel: “De opdracht die ik begeleid heb was het simuleren van het zonnepaneel van de zonneauto. Een van de groepjes heeft dit tot in groot detail uitgewerkt. Met een 3D zonneauto en bewegende zon konden zij de opbrengst van het paneel uitrekenen. Andere groepen hebben juist gefocust op aspecten als schaduw en de invloed van temperatuur. Gezamenlijk hebben ze eigenlijk aan alle hoofdaspecten van het model gedacht.”

Marijn Kalter: “Vier groepen met internationale studenten hebben gekeken naar de visualisatie van de data van onze zonneauto tijdens de Bridgestone World Solar Challenge. Zij hebben gekeken naar verschillende concepten om onze “front-end” eenvoudig, overzichtelijk en makkelijk aanpasbaar te maken. De studenten hebben ondanks weinig programmeerervaring, veel nieuwe kennis op gedaan en daarmee veel verschillende concepten bedacht die wij zouden kunnen implementeren.”

Één van de internationale studenten die afgelopen week heeft gewerkt aan het ontwerp van een overzichtelijk front-end, vertelde tijdens de presentatie: “International Project Week as an opportunity to work with people from various countries, to share their knowledge, to have a great time with both work and fun and “get ready for a smart world”. We thank Solar Team Twente for their guidance during this project.

We danken de studenten voor hun enthousiaste deelname aan onze opdrachten en de goede resultaten die zij aan ons hebben gepresenteerd!