Tijdens ons event ‘Tien jaar Twentse glorie’ presenteerden wij onze nieuwe stichtingspartner; ROC van Twente. Door deze toetreding is het gehele onderwijsorgaan in Twente, (mbo, hbo, wo) vertegenwoordigd in onze stichting. Nu hebben we afgevaardigden in de stichting van Saxion, Universiteit Twente, Thales én ROC van Twente. De afgevaardigden in de stichting zijn (financieel) verantwoordelijk voor het project. Ze denken mee met de teamleden gedurende het project en bieden ondersteuning waar mogelijk.

Maatschappelijk belang

Dat ROC van Twente zich heeft aangesloten bij de stichting, betekent voor het project dat alle lagen van het Twentse hoger onderwijssysteem zijn vertegenwoordigd. Dit geeft aan dat alle onderwijslagen ondersteuning kunnen bieden in hetzelfde project, waarmee studenten zichzelf kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt. Studenten die deelnemen aan het project ontwikkelen zichzelf elk op een eigen vakgebied; management, technologie en communicatie.

ROC van Twente

Vanuit het ROC van Twente treedt Jos Toebes (directeur MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek) als vertegenwoordiger tot de stichting toe. ‘Het is belangrijk dat het ROC van Twente een rol in het solarteam speelt, omdat op deze manier mbo studenten een taak krijgen in het proces waar tot nu toe alleen hbo en wo studenten betrokken waren. Bovendien is het ROC van Twente een mooie aanvulling op het project, omdat het zal zorgen voor extra verdieping’, aldus Jos Toebes.Op dit moment zoeken we naar een mooie invulling voor de studenten zodat zij ook daadwerkelijk actief betrokken worden bij het project.

ROCfc