Mijn naam is Robin Lohuis, 21 jaar, en afkomstig uit Hengelo. Ik ben een vierdejaars student Electrical Engineering aan de Universiteit Twente. Dit jaar ben ik samen met Koen Oosterwijk en Fieke Hillerström verantwoordelijk voor alle elektronica in de auto. Dit houdt in dat ik ervoor zal zorgen dat alle energie die de zonnecellen opvangen zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt om de auto te laten rijden. Robin Lohuis ©Jerome WassenaarDaarnaast zorgen wij ervoor dat de auto zowel door de coureur als door onze volgauto kan worden aangestuurd en zo nauwkeurig mogelijk gecontroleerd kan worden, zodat de strategie die onze strateeg bepaald zo nauwkeurig mogelijk gevolgd kan worden.

Wat mij het meest aanspreekt aan het solarteam is dat je samen met een grote groep studenten die allemaal ontzettend veel van hun eigen vakgebied weten samen één product maakt. Op deze manier leer je dus ook ontzettend veel van elkaar. Daarnaast is het bijzonder om het gehele proces van het project mee te kunnen maken: het concept, het ontwerp het bouwen, het testen én het racen dwars door Australië.

In 2013 heb ik als teamlid van het Green Team Twente het elektronisch systeem van een op waterstof rijdende auto ontworpen en gebouwd waarmee deelgenomen is aan de Europese editie van de Shell Eco-Marathon. In deze race gaat het er om dat de auto zo zuinig mogelijk een bepaalde afstand aflegt: Wij kregen het voor elkaar om op de energie van 1 liter benzine 755 kilometer af te leggen, waarmee wij een derde plaats hebben behaald. Hierbij heb ik veel ervaring over het bouwen van extreem zuinige auto’s opgedaan. Die kennis kan ik gebruiken tijdens de ontwikkeling van de nieuwe zonneauto. De komende maanden gaan we flink doorwerken. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij in oktober 2015 met een topauto aan de start van de World Solar Challenge® staan.

IMG_4791

Portretfoto: Jerome Wassenaar, Liggende foto: Patrick Ooms