Een deel van Solar Team Twente ging maandagochtend vroeg op pad met de zonneauto van 2017, RED Shift, om wel een heel bijzondere gebeurtenis vast te leggen; de superbloedwolfmaan.

Rode maan, rode auto
Door bijna het gehele land was een zogeheten ‘superbloedwolfmaan’ zichtbaar. Een gebeurtenis waarbij de maan volledig rood kleurt door de stand van de zon, de maan en de aarde. En wat past er nou mooier bij een red moon, dan een RED Shift. Op het vliegveld van Twente werd de maan vastgelegd met de zonneauto op de voorgrond. Tussen 5:41 en 6:44 was het spektakel op zijn hoogtepunt. Deze eerste volle maan van het jaar stond op dit punt het dichtst bij de aarde en kleurde prachtig rood.

De kleur van Twente
Het rood van de maan past erg goed bij onze zonneauto en natuurlijk bij Twente. Vandaar dat we deze kans niet wilden laten schieten om een foto te maken met RED Shift en de prachtige rode maan. Het was wel even vroeg op staan, maar dat was het helemaal waard,” vertelt Nikki van de Rijdt, teamlid van het Twentse solarteam.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frances van Elburg. Email: f.vanelburg@solarteam.nl of telefonisch: +31 6 36066144