Zondag 2 augustus heeft Solar Team Twente met zijn zonneauto Red One op de kombaan van het RDW Testcentrum in Lelystad een recordsnelheid behaald van 138,6 kilometer per uur. Dit komt door het ontwerp dat deze editie nog aerodynamischer is dan in 2013. Met twee wielkappen aan de rechterzijde van de zonneauto verwacht het Twentse solarteam de concurrentie uit Delft te verslaan, die morgen hun auto presenteren.

KombaanRedOne_SolarTeamTwente (2)Eigen record verbroken

Solar Team Twente heeft afgelopen maand meerdere testdagen gehad. Afgelopen zondag werd echter op de kombaan in Lelystad een bijzonder moment gevierd, namelijk het nieuwe recordsnelheid. “We wilden de topsnelheid van de vorige editie verbreken en wisten dat dit mogelijk was met ons aerodynamische ontwerp”, aldus technisch manager Robin Haandrikman. Hij vervolgt: “Het was een spannend moment om de teller op te zien lopen. Iedereen stond met spanning te wachten. We waren erg blij toen we zagen dat de topsnelheid van 138,6 kilometer per uur werd aangetikt. Uit verdere testen zal blijken of we ook deze snelheid nog kunnen overtreffen”. Coureur Wouter Put vertelt: “het is ongekend om deze snelheid in een zonneauto te rijden, het is anders dan alles waar ik ooit in gereden heb door het bijzonder ontwerp! ” aldus coureur Wouter Put.

De theoretische snelheid van de zonneauto ligt nog hoger, en omdat dit de eerste test op hoge snelheid was verwacht het team er nog meer uit te kunnen halen. Dit zal uit de testen van de komende weken blijken.


KombaanRedOne_SolarTeamTwenteSpannende race tussen Nederlandse topteams

Solar Team Twente testte de zonneauto op de kombaan ter voorbereiding van de Bridgestone World Solar Challenge, een race van 3000 km dwars door de Australische outback, puur en alleen op de energie van de zon. Het belooft een spannende race te worden, verwacht Solar Team Twente. Concurrent Delft bracht tot op heden niets naar buiten over de vorderingen rondom haar zonneauto. Solar Team Twente onthulde 26 juni al de Red One om een zo een goed mogelijk beeld te geven van de ontwikkelingen. Nu, meer dan een maand later onthult het solarteam uit Delft zijn zonneauto.

Voor Solar Team Twente is de race dit jaar extra spannend. September 2014 is er een uitspraak gedaan door Universiteit Twente dat wanneer de winst niet naar Twente wordt gehaald, er geen nieuw solarteam zal komen na de race.

Bridgestone World Solar Challenge

Op 18 oktober 2015 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s. Voor het eerst rijdt Solar Team Twente met een asymmetrische zonneauto waarbij de coureur aan de rechterkant van de zonneauto zit. Met dit design heeft het team het volste vertrouwen eerste te worden in Australië.

RedOne KombaanSolar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Zij maken hun droom waar: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2015! Solar Team Twente doet mee in de Challengerklasse. De zonneauto’s in deze klasse zijn ontworpen op efficiëntie. De winnaar van de Challengerklasse is het team dat als eerste met de zonneauto de gehele route aflegt volgens de reglementen. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van meer dan honderd innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en de snelste zonneauto gebouwd. Het Twentse solarteam is te volgen in hun weg naar de race via de website en sociale media (facebook, twitter, Instagram en LinkedIn).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Justine Wolters van Solar Team Twente, j.wolters@solarteam.nl, +31 617 006 335.