Nog geen week na de spannende finish in Adelaide zitten het Nuon Solar Team en Solar Team Twente in een auto onderweg naar het consulaat. De Consulaat-Generaal van Nederland in Sydney heeft ons uitgenodigd om met Red One en Nuna8 op woensdag 28 oktober op Martin Place en donderdag 29 op de campus van The University of Sydney te staan.

Woensdag 28 oktober stond Red One midden in het Central Business District van Sydney op de iconische plek Martin Place te stralen. Samen met het solarteam uit Delft demonstreerden we het innovatieve karakter van Nederland. En hoe…?! Met de twee beste zonneauto’s van de wereld!

Sydney Consulaat Generaal Red One

Nederlandse innovatie in het hart van het businesscentrum in Sydney
De twee Nederlandse zonneauto’s staan in volle glorie op de iconische plek in Sydney in het hart van het businesscentrum. Er is volop interesse in onze ervaringen tijdens de race en de technieken die zijn toegepast in de zonneauto’s. Een aantal voorbijgangers heeft de race vol belangstelling gevolgd en zij waren vol lof over de twee beste teams. Waar veel interesse in werd getoond was het nieuwe systeem SABINE dat in Red One is gebruikt. Maar niet alleen innovatie op het gebied van zonne-energie kwam aan bod tijdens onze conversaties, ook de Nederlandse innovaties op het gebied van agricultuur en watermanagement werden aangekaart. Het was een zeer geslaagde dag.

Promotie studeren in Nederland
Op donderdag 29 oktober hebben wij bij The University of Sydney met de zonneauto het studeren in Nederland gepromoot. Op deze zonnige dag konden studenten van de universiteit ons het hemd van het lijf vragen en tevens informatie inwinnen over Nederlandse universiteiten. De meeste studenten hadden nog nooit eerder een zonneauto in het echt gezien en waren verrast over onder andere het uiterlijk, maar ook de snelheid van deze “gekke” auto.

Sydney Consulaat Generaal Red One
Do you like to try some ‘poffertjes’?
Om het event nog een extra Nederlands tintje te geven, werden er beide dagen poffertjes uitgedeeld aan de voorbijgangers. Zeg nou zelf; wat is er beter dan met een bordje poffertjes te luisteren naar de verhalen over de bloedstollende race die de twee Nederlandse teams hebben gereden?

En nu terug naar huis
Red One heeft nu haar laatste evenement in Australië achter de rug. Vrijdag 30 oktober wordt ze ingepakt in de transportbox en vervoert naar de haven. Vanaf daar begint ze aan de reis terug naar Nederland. In december ontvangen we Red One weer in Enschede.
Sydney Consulaat Generaal Red One