Nog nooit eerder was de Bridgestone World Solar Challenge op racedag drie zo spannend. Onze Red One voerde de hele dag de Challenger Class aan. Delft zat ons hijgend in de nek. In de Cruiser Class heeft team Eindhoven een record neergezet: ze reden met één keer opladen 1500 km. Al met al is dit een bijzonder succesvolle race voor Nederland tot dusver. Deze internationale wedstrijd voor zoneauto’s is een compleet Nederlands feestje.

Red One eerste met 11 seconden voorsprong op Delft
De spanning giert door de lichamen van de teamleden. Tijdens control stop twee van vandaag in Kulgera, kwam Delft 11 seconden na de Red One aan. Er werden zelfs speciale maatregelen genomen tijdens de control stop, zodat we op de seconde nauwkeurig konden vertrekken. Ook daarna bleef de afstand klein. Het was een nek-aan-nekrace. Na racedag drie wisten we de eerste positie wederom te verdedigen.

Aangezien de afstanden tussen de topteams zo klein zijn, komt het nu op alle details aan. We hebben een stabiele en betrouwbare zonneauto gebouwd die precies op de Australische omstandigheden is afgestemd.  Zelfs bij harde wind blijft Red One stabiel. Wij zijn ervan overtuigd dat we ook morgen het gevecht om de eerste plek aan kunnen.Jerome Wassenaar_3

Kamperen in de outback: een logistieke uitdaging
Ondertussen hebben we al twee nachten in de Australische Outback doorgebracht. We mogen elke dag met de Red One tot precies 17.00 uur doorrijden. Om precies 17.00 uur moeten wij het konvooi stopzetten,  op die plek bouwen wij ons kamp op.

Voor ons kamp zetten we zes grote tenten voor alle teamleden en vier kleine tenten voor de coureurs op. Tegelijkertijd moet er ook voor 37 mensen gekookt worden. Het avondeten bereiden we met allemaal blikvoer, omdat verse groenten en vlees natuurlijk niet goed blijven bij deze hoge temperaturen.

Al met al is het kamperen in de Outback met 37 mensen dus een behoorlijk logistieke uitdaging. Hoe dit allemaal precies in zijn werk gaat? Bekijk hier een interview met oud teamlid Haico Stegink.

Blijf op de hoogte van onze avonturen en volg ons op Twitter, Instagram en Facebook. Hier voorzien we jullie 24/7 van updates van de race.

Foto header: Gijs Versteeg
Foto in tekst: Jérôme Wassenaar

Lees hier het persbericht van racedag 3.