Vandaag (maandag 28 september 2015) is een afgevaardigde van de Australian Road Authority in de werkplaats langs geweest om Red One te keuren. Hij heeft na een half uur de auto goedgekeurd en dat betekent dat we mogen testen in Australië!

Wouter-Put-5128De controle
Om 13.00 uur kwam de Australian Road Authority langs en heeft alle onderdelen van de auto bekeken. Na een korte blik op de buitenkant, moest het paneel er al gauw af zodat ook de binnenkant geïnspecteerd kon worden. Er werd onder andere gekeken naar de remlichten, de wielophanging, het identificatie nummer en de gordels. Gijs Rolff liep samen met de Road Authority de controle door voor de beantwoording van eventuele vragen. Zo vroegen ze zich af of we aparte remsystemen hadden. Gijs antwoordde: ‘We hebben een apart remsysteem en daarnaast kunnen we ook nog op de motor remmen.’  Tot slot aan Robin Lohuis de eer om de claxon te laten klinken. Het geluid was luid en duidelijk! We zijn erg blij dat de auto is goedgekeurd en we sloten dan ook af met onze yell “Red One GO”!

Wouter-Put-5132

Testen
Nu de auto is goedgekeurd begint het testen in Australië. Veel testtijd is er helaas niet. De Cox Peninsula Road is twee weken voor alle deelnemende solarteams gereserveerd. We kunnen er tot 9 oktober gebruik van maken. Omdat we niet tot aan de race mogen testen gaan we deze tijd zo efficiënt mogelijk inzetten. Er is een testplanning gemaakt waarin van dag tot dag staat beschreven wat er getest moet worden.

Houd de website in de gaten voor een bericht over het testen!