Door Irene van den Hof

Door Irene van den Hof

Het is nog uitgestorven op de campus, maar wij staan al met zijn negentienen klaar om de dag te beginnen. Volledig bepakt met onze Australische uitrusting, in de startblokken voor de reis naar de Politie Academie in Ossendrecht voor de High Performance Teamshaping van Good Work Personnel Development. Afgelopen nacht was de warmste nacht ooit in Nederland – een betere simulatie van de Australische omstandigheden is er niet.

Een nieuw begin
De zonneauto is nog geen week geleden onthuld aan het grote publiek en we storten ons gelijk op de volgende uitdaging. Het team moet schakelen om van productieteam naar raceteam te gaan, een verandering waarbij iedereen weer op scherp gesteld moet worden.

GoodWorkOnder leiding van professionele coaches werden we met het team aan verschillende uitdagingen blootgesteld. Op het grote oefenterrein waar normaal gesproken de topteams van politie en defensie komen trainen, werkten wij hier aan ons team.

De handvatten voor een goede samenwerking werden ons aangereikt en volgens eenzelfde aanpak werkten we van opdracht naar opdracht. Al snel werd duidelijk dat wanneer je zorgt voor een goede procesinrichting en wanneer je focust op de prestatie, dan volgen de resultaten vanzelf. En dat is gebleken. Met de nodige veerkracht en hulp van elkaar, bereikten we ons doel.

LGood Work Personnel Development 2015essons Learned
De twee dagen hebben ons allemaal veel inzicht gegeven. Af en toe een stapje terug, rust bewaren en reflecteren in plaats van evalueren, zijn dingen die je snel vergeet wanneer je moet werken onder tijdsdruk en stress. Leerzaam en inspirerend was de High Performance Teamshaping, die ons belangrijke lessen heeft bijgebracht. Niet alleen voor de laatste maanden tot aan de race, maar voor de rest van onze carrière.

De dagen hebben ons vertrouwen gegeven. Door de coaches van Good Work hebben we de aandachtspunten weer helder voor ogen. Met een goed gevoel kijk ik terug op de afgelopen periode, trots op mijn team en de prestatie tot dusver. Maar we zijn er nog niet – gelukkig is onze Human Energy niet uitgeput en staan we te popelen om als raceteam aan de slag te gaan!

Red One GO!!

 

Foto’s:   GoodWork