Na een aantal dagen in Australië te zijn geweest zonder onze Red One was het dan eindelijk zo ver: de transportbox is vlekkeloos door de quarantaine gegaan. De auto is vandaag om 15.00 uur aangekomen bij onze werkplaats op de Charles Darwin University!

Wouter-Put-4678

Route
Red One heeft een route afgelegd van ongeveer 21.800 kilometer. Dit is iets meer dan wat het team zelf heeft gereisd. Hoe dit komt? De transportbox heeft een iets andere route afgelegd. Gefco heeft ons geholpen bij de uitvoer van het transport en alles wat daarbij komt kijken! De box is vertrokken uit Amsterdam om vervolgens te vliegen naar Singapore en daarna door naar Sydney. Vervolgens is hij per truck vervoerd naar Adelaide en vanaf daar is de box naar Darwin getransporteerd. Een hele tocht dus, maar gelukkig is alles goed gegaan en is Red One terug bij het team.

Wouter-Put-4648Door de quarantaine 
We kwamen vanochtend vroeg op een verlaten terrein waar niets stond behalve onze box! Alles wat in de box stond hebben we op het terrein uitgepakt zodat het grondig kon worden gecontroleerd door de biosecurity. Zelfs de binnenkant van alle buizen werden gecontroleerd met een lampje. We waren blij dat we in Nederland alles grondig hadden schoongemaakt. Het was best een karwei om alles in en uit te pakken, pal in de zon met 33 graden. Gelukkig waren we allemaal goed ingesmeerd en met veel man, dus de klus was zo geklaard!

Wouter-Put-4690En nu?
Vanaf nu kunnen we weer volop aan de slag om de laatste puntjes op de i te zetten. Dit zodat de auto wordt goedgekeurd door de Road Authorities van Noord Australië. Alleen dan mogen we testen op de Cox Peninsula Road. Een moment waar we erg naar uitkijken!

Lees hier over de aankomst van de teamleden!