Afgelopen zaterdag, 22 november, was het zover; De finaledag van de RED Engineers Challenge 2014! Dit jaar stond de challenge in het teken van windenergie. Alle RED Engineers hadden de opdracht dit jaar om een LEGO windmolen te bouwen die het snelst, op een innovatieve manier, windenergie wist op te wekken.

Afgelopen weken zijn de RED Engineers op school druk bezig geweest met het maken van een windmolen, maar daarnaast ook met het maken van een presentatie. Er is heel hard gewerkt en er zijn prachtige windmolens gemaakt. Tijdens de finaledag werden de verschillende teams door een deskundige jury op verschillende onderdelen beoordeeld. Er waren meetmomenten waarin werd gemeten hoeveel energie de windmolens opwekten en daarnaast gaven de RED Engineers presentaties over hun eigengebouwde LEGO windmolen. Gedurende de dag was er ook tijd voor de RED Engineers om verschillende proefjes te doen die speciaal waren opgezet voor de finaledag.

Rond half vijf was het tijd voor de prijsuitreiking. Het was ontzettend spannend en via een livestream kon iedereen thuis meekijken en meeleven. Op het onderdeel Technologie, Duurzaamheid & Techniek én Poster en Presentatie heeft basisschool De Toonladder de meeste punten binnengehaald en daarmee medailles weten binnen te slepen. De Energiemeting werd echter gewonnen door OBS Glanerbrug Zuid. Hier hadden zij zoveel punten mee verdiend, dat zij de overall-winnaar werden! Wat een feest!

Het was een hele spannende, leerzame, maar vooral gezellige dag. Volgend jaar staat de challenge weer in het teken van zonne-energie. We kijken nu al uit naar de volgende editie!

P.s. Ben je op de foto geweest in het fotobord? Kijk dan even op onze Facebookpagina en kijk snel of je ertussen staat.

Page3
Foto’s Twente.com en Solar Team Twente