NL|EN

–  ‘s Ochtends ruimen we ons kamp op in slechts een uurtje tijd. Daarna hebben we volle focus op de race. Elke morgen hebben we verschillende meetings. Zo is er bijvoorbeeld een strategievergadering, gebaseerd op de laatste weersverwachtingen.

– Onze coureur Mariska mocht zich vanmorgen klaarmaken voor de start. De starttijd voor vandaag was 8.04 uur. Go, go, go!

– Na 73 minuten kwamen we aan bij de eerste control stop van de dag in Alice Springs. Het is een iets bewoonder gebied dan op de rest van de route; de wegen rondom de control stops waren daardoor erg druk.

– De race is 3.022 km lang en vandaag zijn we over de helft van de route gegaan! 

– De tweede control stop van de dag was Kulgera. Coureur Hidde en RED E mochten hier weer als nummer 1 vertrekken voor het laatste deel van de racedag. We gingen op weg naar Cooper Pedy. Dit stuk van de route is bekend als een lastig stuk door de stevige zijwind en zand stormen. Om veiligheidsredenen hebben we een aantal minuten stil gestaan omdat het zicht te sterk verslechterde in tijdens het rijden door een zandstorm.

– Om 17:04 arriveerde we op onze kamplocatie van vandaag. Met Vattenfall Solar Team slechts 600 meter voor ons maar zij zijn 4 minuten langer door gereden. Om 17:00 lagen wij nog op de eerste positie. Morgen zullen wij dus eerder van start gaan en het wordt een hele interessante dag!  De nacht wordt niet minder interessant want we kamperen midden in een storm met windsnelheden tot boven de 70 km/h. 

Pictures by: Jerome Wassenaar and Martina Ketelaar