Bekijk hieronder het fotoverslag van de dag!

Vandaag zijn we vroeg begonnen met de voorbereidingen voor onze racesimulatie. De auto is net van de trailer en gaan we bijna van start op Cox Peninsula Road.

En…. We zijn vertrokken! De eerste kilometers zitten erop en alles verloopt volgens plan.

Achter de ‘DMU’ (Decision Making Unit) rijdt de rest van het konvooi. De auto’s die willen inhalen, wachten netjes totdat ze van de Escort akkoord hebben gekregen om in te halen en gaan er dan zo snel, maar veilig, mogelijk langs. Lees voor meer informatie over het konvooi op dinsdag 9 oktober het artikel daarover op de website.

Ook de bochten verlopen soepel voor RED Shift ondanks dat we tijdens de race (bijna) alleen maar rechtdoor rijden! Wist je dat de het stuurtje van RED Shift helemaal zelf wordt gemaakt door oud-teamleden?

De nu nog beperkte mediacrew onderweg om een mooi plekje te zoeken om foto’s en video’s van RED Shift te maken. Het is vandaag 36 graden dus we zorgen dat we op tijd zijn zodat we zo min mogelijk hoeven te rennen!

Red Shift komt aan bij de eerste control stop: dit zijn vaste ‘rust’ momenten tijdens de race waarbij de zonneauto een half uur stil moet staan waarna een coureurs-wissel kan plaatsvinden.

De rest van het team staat heeft alles bij de controlstop al voorbereid wanneer RED Shift aankomt zoals het witte zeil. Zo kan de coureur duidelijk zien waar hij/zij naartoe moet rijden.  Daarnaast gebruiken we dit witte zeil ook op andere plekken om de weg op te rijden zodat de banden niet kapot gaan.

En ook de NOS/VPRO komt langs om onze racesimulatie te filmen! Tijdens de race zullen ze elke dag een uitzending maken: Oranje Boven, Down Under. Dit gaat over alle Nederlandse teams die meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge.

Helaas gaat er onderweg een band kapot! Gelukkig rijdt de service auto altijd dicht bij de zonneauto zodat ze snel kunnen ingrijpen als dit nodig is. In dit geval ging de bandenwissel erg snel, na zo’n acht minuten reed RED Shift alweer op een nieuwe band verder!

Het is erg droog en warm in Australië! Daardoor zijn er veel bosbranden. Onderweg hebben we er eentje geroken, maar je blijft het zien aan de bomen die je tegenkomt.