Donderdag 8 en vrijdag 9 oktober houden we opnieuw een racesimulatie met het hele team. Dit keer niet op de regenachtige Vliegbasis Deelen maar op de zonnige Cox Peninsula Road. Tijdens deze dagen worden de omstandigheden tijdens de Bridgestone World Solar Challenge nagebootst. De voorbereidingen zijn in volle gang. Eén daarvan is het opbouwen van het ‘konvooi’.

Wat is het konvooi?

Infographic_konvooi_solar_team_twente
Buiten het rijden van Red One om, spelen er een boel andere zaken waar in totaal 37 mensen zich mee bezig houden. Deze 37 mensen moeten allemaal vervoerd worden en met elkaar kunnen communiceren tijdens de race. Daarom hebben we 10 andere voertuigen tot onze beschikking. Deze voertuigen worden voorzien van UHF radio’s en portofoons en natuurlijk een rood jasje aan de buitenkant. Zo zijn we voor elkaar en anderen niet te missen!

Binnen het konvooi hebben we nog een specifieke groep: het racekonvooi. Deze bestaat uit (in volgorde van rijden): de DMU, Red One en de Escort. Tijdens het rijden mag deze drie-eenheid niet onderbroken worden door onze eigen of externe auto’s.

De regels tijdens de race
De race vindt plaats op de openbare weg: de Stuart Highway, de enige desolate weg die echt door het midden van Australië loopt. Dit betekent dat we ook rekening moeten houden met ‘normale’ weggebruikers: fietsers, pickups en voorbij denderende roadtrains die wel 35 meter lang kunnen zijn. Daarnaast moeten we ons houden aan de maximumsnelheid. In het noorden is dat 130 km/uur en in het zuiden 110 km/uur (en in de dorpen natuurlijk minder). Ieder team heeft een Observer van de organisatie mee, wie de teams nauwlettend in de gaten houden. Zit bijvoorbeeld een media auto andere weggebruikers in de weg, dan krijgt het desbetreffende team strafminuten.

Niet alleen Red One met daarin de coureur rijdt dus de race, maar eigenlijk 11 auto’s met daarin verdeeld 37 teamleden! Benieuwd naar hoe we met z’n allen de race rijden? Volg ons dan op FacebookTwitterInstagram, de nieuwsbrief Red News én natuurlijk de website.