Met trots presenteert Solar Team Twente haar nieuwe team dit weekend tijdens de tweede editie van de European Solar Challenge in het Belgische Genk. Het nieuwe team bestaat uit zeventien enthousiaste en ondernemende studenten van Saxion en Universiteit Twente. Met een eigen management-, communicatie- en technisch team verzorgt Solar Team Twente alle facetten binnen het project zelf.

Solar Team Twente zal tijdens de European Solar Challenge met de 21Connect rijden, de zonneauto die tijdens de World Solar Challenge 2011 vijfde werd. Vrijdag en zaterdag worden gebruikt om verschillende tests uit te voeren om goed voorbereid aan de start van de race te staan. Voor de start van de race op zondag zal de scruteneering plaats vinden, waarbij de coureurs worden gewogen en de auto technisch gekeurd zal worden.

De challenge bestaat uit vier onderdelen, een sprint, een slalom, een 8-proef en het rijden met constante snelheid zonder instrumenten. Solar Team Twente zal het opnemen tegen teams uit België, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Er zal gestreden worden om de FUTECH Solar Cup, het doel voor de eerste topprestatie van Solar Team Twente. Een unieke voorbereiding op de komende World Solar Challenge in 2013 en een eerste kennismaking met de concurrentie.

Er is de afgelopen tijd al uitvoerig getest, het team inclusief coureur zijn er klaar voor. De coureur vertelt: “Ik ben helemaal klaar om onze eerste echte wedstrijd te rijden, en ga dit weekend het beste uit de 21Connect naar boven halen”.