Nadat woensdag de nieuwe zonneauto onthuld is door koning Willem-Alexander en koningin Máxima was het vrijdag tijd om hem te presenteren aan alle partners, vrienden en familie. Op 21 juni, de dag met de meeste zonuren van het jaar, kwam iedereen samen in de Arke Lounge in de Grolsch Veste om hier The RED Engine te bewonderen.

Samen met een collectief van 139 partners heeft het team de afgelopen negen maanden hard gewerkt om de nieuwe zonneauto te ontwerpen en te bouwen. Zonder de bijdrage, de kennis en de betrokkenheid van deze mensen was het voor ons onmogelijk geweest om deze RED Engine, die de specificaties heeft van een potentiële winnaar, te bouwen. Vooral op het gewicht is er veel gewonnen. Dit is de verdienste van de ontwerptechnieken van het technisch team en uiteraard van het materiaal: het nieuwe carbon van lucht- en ruimtevaartkwaliteit maakt de auto extreem licht en toch erg sterk. Daarnaast hebben de jongens van de aerodynamica de luchtweerstand nog verder weten te verkleinen ten opzichte van de voorgaande auto, ondanks de extra wielkap die de zonneauto heeft. Verder is op het gebied van elektronica en strategie een enorme verbeterslag gemaakt, waardoor het team nu nog sterker overtuigd is van de kansen op de winst in Australië.

Tijdens de presentatie werd dieper ingegaan op de gebeurtenissen van de afgelopen maanden en op hetgeen nog komen gaat. Er werd gesproken over de bouwfase, de teamshaping, de kick-off van de LEGO Solar Race en de bekendmaking van de coureurs. Cindy, Erik, Lot en Tom werden gepresenteerd als de vier coureurs die in Australië de 3000 kilometer zullen gaan afleggen.

Voor alle aanwezigen was het een geweldig moment om de zonneauto voor het eerst in het echt te kunnen zien. Zowel voor de partners die hier op verschillende manieren aan bij hebben gedragen als de vrienden en familie die de teamleden de afgelopen tijd door dik en dun hebben gesteund.

Op 12 juli worden ze allen opnieuw uitgenodigd voor de volgende mijlpaal, om The RED Engine voor het eerst te zien rijden!

Foto: ©Joost van Baars Fotografie

Presentatie The RED Engine Solar Team Twente