Uitnodiging_Aftermovie_STT_FINAL_zonder_tekstDonderdagmiddag 28 januari ging onze aftermovie in première. Anderhalf jaar lang zijn we gevolgd door Allus Media om ons project op beeld vast te leggen. Donderdag was het moment waarop de film in première ging. Het bikkelharde gevecht om de eerste plek, de passie, waanzinnige beelden van de Australische outback, de strijd met Delft, grappige bloopers, de sfeer in het kamp en de gigantische ontlading van de finish; het is slechts een greep van wat er allemaal te zien was in de aftermovie. Partners, pers, familie en vrienden kwamen voor een laatste keer bijeen om te zien hoe we anderhalf jaar alles gaven om een topprestatie met Red One te leveren.


Race opnieuw beleven in de bioscoop

Onze partners werden bij binnenkomst onthaald door teamleden én Red One, die stralend in de hal van Kinepolis Enschede (voorheen Wolff Cinestar) stond. Na koffie en thee gingen we met iedereen zaal 7 van de vernieuwde bioscoop in. Irene deed de aftrap en vertelde over ons team; de hoogte- en dieptepunten en de omvorming van 19 individuen tot een ijzersterk team dat tweede werd tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2015.

Na de aftrap van Irene werd de aftermovie gestart. Fantastische beelden van het gehele project kwamen voorbij. We waanden ons weer helemaal terug naar de verschillende momenten waar we naar toe leefden, zoals de windtunneltest, de productie bij NLR, de autopresentatie eind juni en natuurlijk de race in Australië. Regelmatig kregen we kippenvel; even voelde het weer alsof we midden in de outback waren en de race opnieuw beleefden.


Applaus; niet voor ons, maar van ons…

Eindfilm Kinepolis aftermovie ©Jérôme WassenaarAan het einde van de film liepen we met alle teamleden naar voren om alle partners in de zaal een applaus te geven. We hebben een fantastisch en leerzaam anderhalf jaar gehad en hiervoor willen we iedereen bedanken. Nu sluiten wij ons Solar Team Twente-avontuur af. Het is tijd om plaats te maken voor een nieuwe groep studenten. Maandag 1 februari vervolgen alle teamleden weer hun studie.

We willen alle partners en betrokkenen bedanken die zich hebben ingezet om Solar Team Twente editie 2015 tot een succes te maken. Zonder alle inzet hadden we niet deze fantastische prestatie kunnen neerzetten in Australië. Een extra bedankje voor Gert-Jan Bleumink en Lauran Duringhof van Allus Media; vol enthousiasme zijn zij mee geweest naar Australië en bezig geweest met het maken van de fantastische eindfilm, die binnenkort online is te vinden!

Solliciteer voor het nieuwe team!

Team 2015 heeft nu afscheid genomen, maar in 2017 gaat Solar Team Twente met een nieuwe zonneauto naar Australië om nog sneller te zijn in de World Solar Challenge. Wil jij onderdeel zijn van Solar Team Twente 2017? Op maandag 1 februari openen we de sollicitaties! Vanaf dan kan je je motiviatie en CV naar sollicitaties@solarteam.nl sturen. Vanaf maandag zijn ook de functieomschrijvingen te vinden op solarteam.nl/vacatures.

Foto’s: Jérôme Wassenaar