Niet 3000 kilometer dwars door de outback met een zonneauto… Nee, vijf oud-teamleden uit team 2011 rijden met Tuk Tuks 3000 kilometer dwars door India. De Rickshaw Run is het grote avontuur waaraan de oud-teamleden van Solar Team Twente meedoen.

Oud-teamleden Solar Team Twente zoeken nieuwe uitdaging in India
Koen Bosman, Tom Vocke, Thijs Donderwinkel, Jeroen Houwers, Frank Aarns en Mark Overbeek zijn de uitdaging met drie Tuk Tuks aangegaan. Vijf van de zes teamleden van Tuk Tuk Team Twente zijn oud-teamleden van Solar Team Twente. Ze zijn op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en hebben deze gevonden in de Rickshaw Run.

Rickshaw Run team 2011 Tuk Tuk Team TwenteDe jongens reizen twee weken lang met drie Tuk Tuks van Cochin in het Zuiden van India naar Jaisalmer in het Noordwesten. De eerste etappe startte op nieuwjaarsdag. Met 50 kilometer per uur kachelen de heren noordwaarts.

Voor het goede doel
Ze doen het niet alleen voor de fantastische ervaring, maar ook voor het goede doel. Door deelname aan de race wordt ook het goede doel gesteund, namelijk Cool Earth en Make a Wish. Doneren kan nog steeds.

Panne onderweg
Het vergaat de Tuk Tuk Team Twente leden tot nu toe goed, maar de race vraagt veel van de Tuk Tuks. Zo stond één van de Tuk Tuks stil na 120 kilometer. In de video hieronder zie je wat er aan de hand was.

Volg de avonturen van Tuk Tuk Team Twente op Facebook.