Begin juli 2014 ging de telefoon over. Ik kreeg te horen dat mij een fantastisch uitdaging stond te wachten; deelname aan Solar Team Twente!

Mijn naam is Robin Haandrikman. Ik ben 21 jaar oud en het komende jaar vervul ik de functie van Technisch Manager bij Solar Team Twente. Gedurende een zeer uitdagend jaar zal ik leiding geven aan het technische team. Ik zorg ervoor dat mijn teamleden kunnen werken onder de beste omstandigheden en met de beste materialen. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de technische planning en het contact met de technische partners waarmee we samen de nieuwe zonnewagen ontwikkelen.

Sinds 1 september ben ik samen met ons fantastisch team de uitdaging aangegaan om de snelste zonnewagen te bouwen voor de World Solar Challenge® in Australië. Om in een korte tijd veel ervaring op te doen voor de race in Australië, hebben we meegedaan aan de iLumen European Solar Challenge. Tijdens deze race was ik als raceleider; ik was de schakel tussen het technisch team en onze coureurs. Gedurende de race had ik het contact met de coureur die in The RED Engine zat. Wanneer er bijzonderheden waren die de coureur opmerkte, was ik de eerste die hiervan op de hoogte was. Vervolgens was het mijn taak om dit door te communiceren naar het technische team, zodat zij zich konden voorbereiden op de werkzaamheden.

De iLumen European Solar Challenge was een bijzondere ervaring. Iedereen heeft ontzettend veel geleerd. In 5 dagen tijd hebben wij als solarteam een enorme groei doorgemaakt, waarmee we veel vertrouwen hebben gekweekt voor de echte race in 2015.

Als trots lid van Solar Team Twente kijk ik erg uit naar het komende jaar en ik heb ontzettend veel zin om samen met dit fantastische team de uitdaging aan te gaan.

Robin Haandrikman Solar Team TwenteV.l.n.r. Coen Hartjes, Stan Kaal en Robin Haandrikman.

Foto: Patrick Ooms