Maarten van Poppelen ©Jerome WassenaarMijn naam is Maarten van Poppelen. Ik ben 21 jaar en nu 4e jaars student Werktuigbouwkunde. Ik ben opgegroeid in Castricum, Noord-Holland. Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor gehaald. Na hier 3 jaar hard voor gewerkt te hebben, zet ik me nu in voor het solarteam. Aangezien een groot deel van het team elk jaar uit werktuigbouwers bestaat, kreeg ik via hen al veel te horen over het project. Dit wekte mijn interesse, waardoor ik steeds enthousiaster raakte over het bouwen van de beste zonnewagen om hiermee te gaan racen in Australië. In juni solliciteerde ik dan ook voor het solarteam om uiteindelijk aangenomen te worden met de functie Secretaris en Financiën. Daarnaast zal ik ook verantwoordelijk zijn voor de logistiek in het project.

Tijdens mijn studie heb ik al meerdere projecten voltooid, deze waren echter lang niet zo groot als deze uitdaging. Waar in de studie gefocust wordt op een aantal onderdelen, komt hier alles bij elkaar. Niet alleen de techniek is ontzettend belangrijk, maar ook communicatie, management en logistiek: Het is toch jammer jammer als we de beste auto bouwen, maar deze niet op tijd voor de race in Australië hebben. Daarnaast vind ik het contact met alle partners een heel mooi aspect. Dit is iets waar ik tijdens mijn studie nauwelijks mee in aanraking ben gekomen.

Komende tijd zal ik mij onder andere bezighouden met de reis naar Australië. Niet alleen de tickets voor het team zijn van belang, maar ook het ticket voor de auto en al het materiaal dat mee moet. Er zal een transportbox gemaakt moeten worden om alles netjes en veilig te vervoeren. Ook hebben wij in Australië auto’s, een werkplaats en een verblijf nodig voor enkele weken om ons op de race te kunnen voorbereiden. Een mooie uitdaging waar in september en oktober 2015 het resultaat zichtbaar van zal zijn!

IMG_4789

Portretfoto Jérôme Wassenaar / omslagfoto: Patrick Ooms