Marije Schokkin ©Jerome WassenaarMijn interesse om deel uit te maken van Solar Team Twente is eigenlijk niet zo heel lang geleden begonnen. April 2014 zag ik onderweg naar en op de campus grote banners hangen met de vraag of je in 2015 wereldkampioen wilde worden. Dat wilde ik wel! Ik besloot een kijkje te nemen bij de lunchlezing en was gelijk enthousiast. Ik had alleen een klein probleempje… tijdens de sollicitatieperiode was ik in Zuid-Afrika op studiereis met 25 andere medestudenten van Industrieel Ontwerpen. Na wat schuiven met de sollicitatierondes, kreeg ik gelukkig toch de kans om te solliciteren. Daardoor hoefde ik niet lang te wachten op het verlossende telefoontje. Ik was nog geen week in Nederland of ik kreeg mijn volgende bestemming te horen: in oktober 2015 racen in Australië!

Maar voor we over deze lange rechte weg racen, gaan er ongetwijfeld nog vele pieken (en kleine dalen) komen. Binnen het communicatieteam houd ik mij bezig met de organisatie van interne en externe evenementen. Mijn creativiteit die ik normaal stop in het bedenken en uitwerken van nieuwe producten, stop ik nu in het bedenken en uitwerken van evenementen voor onze partners, toekomstige opvolgers, familie en vrienden en natuurlijk andere inwoners van Nederland. Een stukje promotie en marketing, wat natuurlijk erg belangrijk is voor een nieuw of bestaand product. In dit geval geldt dat natuurlijk niet alleen voor ons product, de zonneauto, maar ook voor het gehele team. En met ‘team’ bedoel ik niet alleen de 19 studenten, maar ook alle anderen die het mogelijk maken om volgend jaar met de snelste zonneauto door de Australische outback te racen!

Marij SchokkinMet die race sluit ik niet alleen een veelbewogen jaar af, maar heb ik mijn reis door Australië ook ‘afgerond’. Vier jaar geleden heb ik per campervan bijna de gehele kust van Australië verkend. De lange weg door het binnenland leek me toen te eentonig. Deze afstand afleggen met de racende zonneauto en een groot en hecht team lijkt me daarentegen enorm spannend! Zo’n kans krijg je natuurlijk maar één keer. En die komt nu alsmaar dichterbij!

Portretfoto: Jérôme Wassenaar