Een snelle blik op de kalender vorige week leerde dat we over iets meer dan zes weken al in het vliegtuig naar Australië zitten. Zes weken! Dit betekent dus ook dat het moment, dé World Solar Challenge, waar we met alle 16 teamleden nu al ongeveer een jaar keihard voor werken, snel dichterbij komt! Tijd dus om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten, voordat we naar Australië vertrekken.

Een van de belangrijkste bezigheden is nu natuurlijk het testen van de zonneauto. Elke dag vertrekt er in alle vroegte een testteam om te zorgen dat The RED Engine optimaal rijdt tijdens de race en we als eerste de finish in Adelaide kunnen passeren. Voor mij als coureur betekent dit dat ik regelmatig aanwezig ben om de auto te leren kennen en om genoeg testkilometers te maken. Het moment dat ik voor de eerste keer over de baan reed was een ontzettend bijzonder moment en gaf een behoorlijke kick!

Naast het testen blijven ook mijn werkzaamheden binnen het communicatieteam doorgaan. Koen en ik zijn druk bezig om de laatste partners aan ons te binden, als verantwoordelijken voor de Externe Betrekkingen is dit natuurlijk een belangrijke taak. Maar voordat we van start kunnen in Australië moet er echter nog veel meer gebeuren.

De logistiek is bijvoorbeeld een taak die onder mijn verantwoordelijkheden valt. Gelukkig hoef ik dit niet alleen te regelen, Cindy en ik vormen een goed team en we zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is. Niet alleen moeten alle teamleden en externen die ons gaan helpen op de juiste tijd naar de juiste plaats in Australië gevlogen worden, ook de zonneauto moet naar de andere kant van de wereld. Omdat The RED Engine kwetsbaar is maken we samen met Meilink Groep een speciale transportbox, die op maat gemaakt is voor de zonneauto en alle onderdelen die meevliegen. Daarbij komen natuurlijk nog de douanepapieren voor deze transportbox, de visa voor de teamleden en de nodige verzekeringen kijken. Ondanks dat het het nodige uitzoekwerk vergt is het een ontzettend leerzame bezigheid, alle hulp en ervaring van partners en oud-teamleden die we hierbij krijgen is zeer waardevol.

Daarnaast willen we natuurlijk dat iedereen tijdens de race constant geüpdate is over hoe we er voor staan en wat er gaande is in Australië. Omdat we ons midden in de outback bevinden en de WiFi-verbindingen daar schaars zijn is het lastig om vanuit Australië onze website, Facebook, Twitter en andere social-media kanalen up-to-date te houden.  Ook dit jaar gaan we daarom weer dankbaar gebruik maken van een back-office. Omdat Stijn, Dirk, Sjoerd en Daan uit vorige back-office helaas niet meer beschikbaar zijn, zijn we op zoek gegaan naar nieuwe enthousiastelingen om in Nederland al het nieuws over de World Solar Challenge en Solar Team Twente te verspreiden. En die hebben we gevonden! Binnenkort zullen zij zich voorstellen via onze website en social media-kanalen, dus houd deze in de gaten.

Al met al kan ik wel stellen dat we al heel veel bereikt hebben het afgelopen jaar. Als er iets is wat ik tijdens dit project geleerd heb, is het wel om ontzettend veel werk in ontzettend weinig tijd te verzetten, ik heb er dus alle vertrouwen in dat wij optimaal voorbereid Down Under vertrekken!