De tijd vliegt, we zijn al bijna een jaar meer dan fulltime aan de slag met The RED Engine en nu duurt het nog maar 6,5 week tot de World Solar Challenge van start gaat. Tijd voor een eerste update vanuit Darwin, Australië! De laatste weken in Nederland stonden voornamelijk in het teken van de voorbereidingen voor Australië en de logistiek die daarbij komt kijken. Van het kleinste boutje of moertje van de zonneauto, alle teamleden die naar Australië moeten en straks tijdens de race van Darwin naar Adelaide.

Samen met Meilink Groep is er een speciale transportbox voor The RED Engine ontworpen. Hierin wordt niet alleen de zonneauto vervoerd maar ook alle onderdelen en gereedschappen die we tijdens de periode in Australië en de race nodig hebben. De laatste week voor mijn vertrek was het dan eindelijk zover. De transportbox werd afgeleverd bij onze werkplaats op Thales. Nu moest nog blijken of alles wat mee moest er ook echt in zou passen. Na twee dagen passen en meten, stond alles klaar voor de reis naar Australië. Ook de gevaarlijke goederen die speciaal verpakt worden. Samen met Varekamp Air, onderdeel van Meilink Groep hebben we de optimale route van Twente naar Darwin uitgestippeld. Momenteel is de transportbox met daarin The RED Engine nog onderweg naar onze nieuwe werkplaats in Darwin. Afgelopen woensdag zijn Rogier en ik al vertrokken. De reis verzorgd door Malaysia Airlines en Elmar Reizen bracht ons met een tussenstop in Kuala Lumpur, uiteindelijk naar Darwin in het noorden van Australië, waar de World Solar Challenge op 6 oktober zal starten.

Transportbox The RED Engine

Inmiddels zijn Rogier en ik al een paar dagen in Darwin, met ruim 30 graden, alles precies andersom dan we gewend zijn, vriendelijke Australiërs en ‘no worries’. Het meest gehoorde antwoord op elke vraag die je hier aan een Australiër stelt: ‘no worries mate’. In de afgelopen dagen hebben we onze verblijfplaats en werkplaats klaar gemaakt om aan de slag te gaan. Ook zijn we bezig geweest met het regelen van alle konvooiauto’s en allerlei zaken die we nodig hebben om optimaal aan de race te kunnen beginnen. Daarnaast hebben we alvast kennis gemaakt met de betrokken personen ter plaatse en hebben we al even het parcours voor de kwalificatie verkend op Hidden Valley. Nu alleen nog wachten tot ook onze zonneauto in Darwin aankomt, zodat we ook echt kunnen beginnen met testen onder Australische omstandigheden. No worries!

Hidden Valley