Vrijdagmiddag jongstleden zijn de 20 nieuwe teamleden van Solar Team Twente voor het eerst bij elkaar gebracht. Daarmee is Solar Team Twente het eerste Nederlandse solarteam dat haar nieuwe samenstelling bekend heeft gemaakt. Het team, bestaande uit 3 studenten van Saxion en 17 studenten van de Universiteit Twente, werd met de onthulling van de nieuwe reglementen van de World Solar Challenge al gelijk voor een grote uitdaging gesteld!

Nieuwe teamleden Solar Team Twente 2017Foto Solar Team Twente: Links de afgevaardigden van Stichting Solar Team Twente en rechts de nieuwe teamleden. Vlnr: Geert Dewulf, Wubbe Jan Veldhuis, Peter van Dam, Jos Toebes, Devon Screever, Olivier Berghuis, Lars Klein, Luc Evertzen, Edward Everts, Jan Lenssen, Julian Dekker, Nicole Veldhuis, Aart Stuurman, Gearte Nynke Noteboom, Rémon Kalter, Arne Kiel, Mayke Been, Jochem Wildeboer, Menno van de Straat, Jeroen Minnema, Job Oude Vrielink, Maxim Peters, Sam Langerak, Menno Sytsma.

Nieuwe reglementen
De strijd om de wereldtitel zonnerace zal in oktober 2017 weer losbarsten. Door de publicatie van de bijbehorende reglementen kan het nieuwe team gelijk aan de slag. “En dat wordt een flinke uitdaging” aldus Jeroen Minnema, die de functie Aerodynamica zal bekleden. “De zonneauto mag slechts 4 m2 aan zonnecellen bevatten, dat is 2 m2 minder dan de vorige editie. We zullen het aerodynamische ontwerp flink onder de loep moeten nemen.”

Het doorlezen van het reglementendocument was een van de belangrijke momenten van het zogenaamde ‘summerschool’ weekend, waarin elkaar leren kennen centraal stond. “Dat de strijd is losgebarsten en toon gezet is, blijkt al op Twitter. We worden door solarteams van over de hele wereld al uitgedaagd met #BWSCtakeonthedutch!” aldus Mayke Been, Marketing & PR van Solar Team Twente 2017.

World Solar Challenge
Het komende anderhalf jaar zal het nieuwe team gaan werken aan de bouw en promotie van de Twentse zonneauto waarmee zij in oktober 2017 zullen gaan racen tijdens de World Solar Challenge in Australië. De vorige editie was erg spannend: het team is met een achterstand van 3 minuten op het andere Nederlandse team uit Delft nét tweede geworden. De Nederlandse solarteams staan dus aan de top van de wereld, waar de andere teams tegenop kijken. Het doel van Solar Team Twente blijft natuurlijk om de wereldtitel te pakken: #BWSCdutchareready!