Van 7 tot en met 15 oktober zal Solar Team Twente samen met de andere twee Nederlandse solarteams tijdens de Bridgestone World Solar Challenge dagelijks op NPO 1 te zien zijn in het programma ‘Oranje Boven, Down Under’. De NOS en de VPRO willen met dit programma de innovatiekracht van Nederland naar voren laten komen in de Bridgestone World Solar Challenge als nationaal evenement. Nederland heeft voorgaande jaren al een aantal maal gewonnen en in Australië is de slogan “Take On The Dutch” inmiddels trending geworden.

Vergevorderde technieken

In het programma ‘Oranje boven, Down Under’ wordt ingegaan op de vergevorderde technieken die in de zonneauto’s verborgen zitten. Het duurzame doel van de solarteams staat centraal en de studenten en de race vormen het emotionele hart van de uitzendingen.

 Live talkshow

NOS presentator Herman van der Zandt en de nieuwe VPRO presentatrice/wetenschapjournaliste Anna Gimbrère gaan mee naar Australië en presenteren het programma. Herman en Anna verzorgen een semi-live talkshow op NPO 1. Hierin laten zij gedurende zeven dagen Nederland beleven hoe het is om de strijd aan te gaan met de andere teams van de beroemdste universiteiten in de wereld.

Herman van der Zandt

Anna Gimbrère

 

 

 

 

 

 

 

Erkenning

De studenten van het Twentse solarteam zijn erg enthousiast over het programma. “Eindelijk krijgt de grote maatschappelijke waarde van het project de erkenning die zij verdient. We kunnen ons verhaal kwijt en mensen overhalen om ook te investeren in de toekomst van duurzame mobiliteit.” vertelt Teamleider Olivier Berghuis.

Zendtijd op primetime

De teams (Twente, Delft en Eindhoven) worden gedurende de race op de voet gevolgd door de NOS en de VPRO. “We komen op een prachtige tijd te zitten; elke dag op NPO 1 direct na het 8 uur journaal 10 minuten lang  en 25 minuten lang na Pauw. Daarnaast komt er een NOS/VPRO app waarmee iedereen ons live kan volgen“ vertelt Communicatiemanager Gearte Nynke Noteboom.

Vertrek Teamleden

Het Twentse team vertrekt vandaag op dinsdag 29 augustus naar Australië. “Dit is fantastisch nieuws op de dag dat we vertrekken. We kijken zelf erg uit naar de race. Het is geweldig dat iedereen in Nederland de race dit jaar ook meebeleeft” aldus Berghuis.

Bridgestone World Solar Challenge

Op 8 oktober 2017 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

 Solar Team Twente

Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente. Zij maken hun droom waar: het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2017. Naast de studenten bestaat Solar Team Twente uit het sterke netwerk van innovatieve partners. Samen wordt topsport beoefend en de snelste zonneauto ter wereld gebouwd.

Ooms Photography


Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gearte Nynke Noteboom van Solar Team Twente. Tel. +316 360 661 44 of mail g.noteboom@solarteam.nl.