Michelle Lam vrachtwagen ©Jérôme Wassenaar

©Jérôme Wassenaar

Ron Lam en Michelle Lam waren onze vrachtwagenchauffeurs in Australië. Toevallig dat zij dezelfde achternaam hebben? Nee! We hadden vader en dochter op de vrachtwagen. Ron ging ook editie 2013 al mee met Solar Team Twente en kwam met prachtige verhalen thuis waardoor dochter Michelle snel haar grootrijbewijs heeft gehaald om in 2015 mee te kunnen… en dat is gelukt! Ron en Michelle hebben samen de race door de outback gereden met de truck. We hebben enorm genoten van deze twee toppers. Wat waren de most memorable moments van Ron en Michelle?

Kan je vertellen wat je hebt gedaan voor Solar Team Twente?
Ron: “Ik heb de eer gehad het team te begeleiden met de vrachtwagen van Darwin naar Adelaide.”

Michelle: “Ik ben samen met mijn vader ongeveer een week voor de start van de race aangekomen in Darwin. In deze week voor de race heb ik vooral geholpen met de huishoudelijke klusjes zoals koken, wassen, etc. Tijdens de race heb ik samen met mijn vader de vrachtwagen gereden.”

Ron Lam vrachtwagen ©Gijs Versteeg

©Gijs Versteeg

Hoe ben je erbij gekomen?
Michelle: “Mijn vader was de voorgaande editie al mee geweest en vroeg mij of ik het leuk zou vinden om deze editie mee te gaan. Aangezien dit een unieke kans was heb ik natuurlijk ja gezegd.”

Ron: “Ik ben hierbij terecht gekomen door een gedeelte vanuit mijn netwerk te sponsoren.”

 

Wat vond je het gaafste moment?

Ron: “Het gaafste moment voor mij was wel het op de eerste plaats rijden tijdens de race.”

Michelle: “Eigenlijk elk moment van de race was gaaf. Het was vooral heel bizar hoeveel kilometers je in één dag rijdt en hoe je alles om je heen ziet veranderen zoals het klimaat en de weersomstandigheden.”

Op een gegeven moment zat de vrachtwagen vast in het zand. Hoe kwam dit en hoe is hij weer los gekomen?
Ron: “De plek waar we stonden was erg zacht en we stonden met de voorwielen tegen een heuveltje op. Hierdoor groef de vrachtwagen zich in. Hij is door heen en weer juteren en stukken hout bij de achterwielen te leggen weer los gekomen.”

vrachtwagen ©Gijs Versteeg

©Gijs Versteeg

Weet je nog een mooie blooper van tijdens de race?
Ron: “Dat bij de start op zondag de airco van de vrachtwagen kapot ging waardoor we dezelfde temperatuur in de cabine hadden als de zonneauto.”

Zou je volgende editie mee gaan als we weer de uitdaging in Australië aangaan?
Ron & Michelle (vol enthousiasme):” Zeker!”

Wat vergeet je nooit meer?
Ron: “Denk toch het bijzondere dit samen met mijn dochter te hebben gedaan. Daarnaast ook de teamspirit welke ik van de eerste tot de laatste dag gevoeld heb.”

Michelle: “Ik vond het ook heel bijzonder om dit samen met mijn vader mee te hebben mogen maken. Daarnaast vond ik het ook gaaf dat je in zo’n korte periode mensen heel goed leert kennen en ziet dat ze echt willen winnen. Verder was het heel bijzonder om te kamperen in de natuur en dat je een week lang niet kan douchen. Vooraf lijkt dit allemaal heel erg, maar je went er best wel snel aan.”

vrachtwagen ©Gijs Versteeg

©Gijs Versteeg