EN|NL

NLR Logo

Bedrijf: Koninklijke NLR (Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum)

Sinds welke editie van het solarteam is NLR partner? Redelijk in het begin zijn wij partner geworden van het solarteam. Dat zal ongeveer vier edities terug zijn, dus in editie 2011.

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen? Met NLR hadden we de ambitie om meer samen te werken met de technische universiteit en haar studenten. Via een medewerker die in Marknesse werkte, kwamen we in contact met het solarteam. In die tijd was het team opzoek naar een werkplaats om met composieten de zonneauto te bouwen. Wij hadden toen zo genaamde pauzeprojecten, waar medewerkers van NLR vrijwillig aan mee konden werken. Het solarteam was erg geschikt voor zo’n pauzeproject. Medewerkers van NLR waren erg enthousiast en waren nauw betrokken bij het team.

Waarom is NLR partner van Solar Team Twente? Wij geloven dat zonne-energie een onlosmakelijk deel uitmaakt van een duurzame mobiliteit. Niet alleen op de grond met bijvoorbeeld zonneauto’s, maar ook in de lucht- en ruimtevaart. Zonne-energie is de toekomstige energiedrager. Een team als Solar Team Twente past dus heel goed in deze visie. Daarnaast komen wij via studentenprojecten in contact met toekomstige werknemers. Alumni van het solarteam lopen stage en werken bij NLR. Wij komen in contact met jonge ambitieuze studenten en in ruil daarvoor bieden wij het team onze ervaring en kennis. Op deze manier wordt innovatie versterkt.

Waarin biedt NLR ondersteuning aan het solarteam? We stellen ruimte beschikbaar om (een deel van) de zonneauto te produceren. Ook deze editie zijn teamleden van het solarteam gedurende een aantal weken bij NLR geweest om daar de ribstructuur van de zonneauto te produceren (zie onderstaande video). Naast onze faciliteiten bieden we ervaring en kennis, om zo het team te helpen om te innoveren en weer een betere zonneauto te ontwikkelen.

 

Wat heeft u geleerd van de samenwerking met het solarteam? Wij leren vooral veel op gebied van arbeidsmarkt communicatie. Aan wat voor eisen moet een baan voldoen? Hoe ziet de werkgever/ werknemer van de toekomst eruit? Door met jonge mensen te werken, leer je dat zij op een andere manier kijken naar de arbeidsmarkt. Het is belangrijk voor een groot bedrijf als NLR, om daar op in te spelen en te ontwikkelen.

Wat zou je mee willen geven aan het huidige team? Denk ‘out of the box’. Door je creativiteit te gebruiken kan je net dat stapje verder komen!