EN|NL

IMS Logo

Bedrijf: IMS (Integrated Mechanization Solutions B.V.)

Sinds welke editie van het solarteam is IMS? De waardevolle samenwerking tussen IMS en Solar Team Twente gaat terug tot 2013. IMS is betrokken geweest in de ontwikkeling, ondersteuning en de productie van o.a. het stuursysteem en de oplaadconfiguratie van de zonneauto.

Wat zijn de werkzaamheden van IMS? IMS ontwikkelt en bouwt geautomatiseerde productielijnen voor marktleiders in kleine sensoren, actuatoren en optica. Dergelijke producten zijn terug te vinden in de nieuwste smartphones en auto’s. Deze producten zijn innovatief, in een vroeg stadium van hun levenscyclus en hebben een aanzienlijk groeipotentieel. Door op een intelligente manier bestaande productietechnologieën met onze uitgebreide kennis van automatisering te combineren, zijn we in staat om de best passende productielijnen te leveren.

Waarom is IMS partner van Solar Team Twente? Onze samenwerking met Solar Team Twente biedt ons de mogelijkheid om zichtbaar te zijn, om in contact te komen met studenten en om over carrièrekansen te praten. We bieden volop uitdagend werk voor ervaren en afgestudeerde technici, vooral op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouw en technische natuurkunde. Onze jarenlange samenwerking toont aan dat het teamwork tussen studenten en ervaren IMS-engineers een goede match is en voor beide volop kansen biedt. Een duurzaam initiatief dat past in ons streven naar een duurzamere onderneming.

Waarin biedt IMS ondersteuning aan het solarteam? Door de jaren heen zijn we nauw betrokken geweest en hebben we het team ondersteund bij de ontwikkeling en productie van de oplaadconfiguratie en het stuursysteem van de wagen. Ook dit jaar, in de rol van BIG Partner, bieden de IMS-engineers weer technisch advies, coaching en ondersteuning aan het team, met veel enthousiasme!

De componenten van het stuursysteem van ‘The Red Engine’ editie 2012-2013. Dit stuursysteem is destijds in samenwerking met IMS ontwikkeld. Het stuursysteem heeft zich dat jaar bewezen en is daaropvolgend voor een derde keer op rij gebruikt.

Wat is het mooiste moment in de samenwerking/waarop bent u het meest trots m.b.t. de samenwerking? IMS is in editie 2016-2017 gevraagd om het team te ondersteunen bij het ontwikkelen van een oplaadconfiguratie. Deze taak omvatte meerdere disciplines binnen het team en was tevens een échte uitdaging voor onze IMS-engineers. IMS heeft het team vooral ondersteund in de conceptfase met de kennis en middelen die wij in huis hebben. Daarbij hebben wij verschillende concepten uitgedacht en wekelijks samen gezeten met de engineers van het team.

Wat heeft u geleerd van de samenwerking met het solarteam? Wij zijn altijd trots om het resultaat van het team te zien na maanden vol inzet, passie, extreme doelgerichtheid en risico’s te nemen op het randje van de techniek. Dit is allemaal tot in de perfectie door het team uitgevoerd. Daar waar wij als IMS conform specificaties werken en de verwachtingen van de klant willen overtreffen, is dit bij het team niet goed genoeg. Zij hebben maar één doel voor ogen: de race winnen!

Wat zou u de teamleden van het huidige team willen mee geven? Door jullie inzet, passie en doelgerichtheid weten we het zeker: dit jaar pakt RED E van Solar Team Twente de eerste plaats in de Bridgestone World Solar Challenge! Namens IMS wensen we jullie daarbij veel succes!