EN|NL

In ‘Meet the Partners’ worden onze partners aan je voorgesteld. Deze keer is het de beurt aan Big RED Partner 3T. Het bedrijf is al sinds de tweede editie van het solarteam een trotse partner. In deze blog lees je meer over de werkzaamheden van 3T, redenen om partner te worden en mooiste ervaringen met het solarteam.

3T Logo

Bedrijfsnaam: 3T

Partner sinds: 2007

Wat zijn de werkzaamheden van 3T? 3T ontwikkelt, levert en onderhoudt klant specifieke elektronica en embedded systemen.

Waarom is 3T partner van Solar Team Twente? 3T is ontstaan uit de Universiteit Twente (UT) en daarom is er altijd een warme band geweest met de UT. Via de UT kwamen wij in contact met studenten uit het solarteam.

Er is altijd een wisselwerking tussen de studenten en 3T medewerkers op gebied van kennisuitwisseling. Wij leren van de studenten om soms wat meer risico’s te nemen en de grenzen op te zoeken.

Waarin biedt uw bedrijf ondersteuning aan het solarteam? We helpen het solarteam met de electronica van de zonneauto. In het verleden was dat rondom het Batterij Management Systeem (BMS) en data-acquisitie systemen. In deze editie hebben we geholpen aan het Motor Management Systeem wat gebaseerd is op ons VIPER platform.

Battery Packs voor 21Connect (zonneauto 2011)

Waarop bent u het meest trots m.b.t. de samenwerking? We zijn enorm trots op het Batterij Management Systeem waar we al sinds 2007 bij betrokken zijn en natuurlijk het wapen van de huidige editie: de nieuwe Motor Control Unit (MCU) die gebaseerd is op het PEPPER ingrediënt van 3T.

Wat zou u de teamleden van het huidige team willen mee geven?
Dat zijn twee dingen:

  • Bepaal je doel, ga er voor en houd focus;
  • Zorg dat het team na jullie een vliegende start krijgt (kennisborging).

Wat is er te zien op de headerfoto? Dat is een foto uit 2007, waarop 3T medewerkers te zien zijn die werken aan het Battery Management System van de zonneauto van toen, de TwenteOne.