Voor minder dan €10 kon je in het bezit zijn van een zonneauto via Marktplaats. Hoewel de site waarschuwt met de tekst: “Laat uw gezonde verstand spreken: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.”, is het toch echt waar! Marktplaats toont drie advertenties onder de zoekhit ‘zonneauto’. De zonneauto’s van de advertenties hebben treffende overeenkomsten: lichtgewicht, er zijn er maar weinig geproduceerd en het is een uniek concept dat blijft ‘plakken’.

Postzegel NL-10 Zonneauto 0.30Een van de advertenties is een postzegel van de zonneauto uit 2009, in de andere advertentie staat de echte zonneauto 21Connect uit 2011 te koop. Hoewel de echte zonneauto van 2009 een crash heeft gehad, zit de postzegel van de auto zeker niet in de kreukels. Voor minder dan €10 kon je de eigenaar zijn van de zonneautopostzegel.

3D-geprinte zonneauto
Als je geen postzegelverzamelaar bent, dan is er nog een andere manier om toch een zonneauto te bemachtigen. Via  de crowdfundingssite krijgen donateurs vanaf €30 een 3D-geprinte zonneauto als dank voor de steun. De crowdfunding is opgezet om de ultieme droom uit te laten komen: met de snelste zonneauto aan de start verschijnen van de Bridgestone World Solar Challenge.

Presentatie zonneauto 2015
De zonneauto’s van 2009 en 2011 zijn al bekend bij Marktplaats en bij het publiek maar de nieuwe auto binnenkort ook! Op vrijdag 26 juni is de onthulling van de nieuwe zonneauto van 2015 tijdens het gratis Out of the Box Festival op evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. Een festival voor jong en oud waarbij gezelligheid en techniek samengaan. Meld je aan op de Facebookpagina om op de hoogte te blijven!

Poster Out of the Box festival