Ik ben Mark Laméris, 21 jaar en afkomstig uit Emmeloord. Solar Team Twente heb ik gedurende mijn bachelor Werktuigbouwkunde altijd van een afstandje gevolgd. Het leek mij een heel gaaf project. Toen ik mij meer ging verdiepen in de zonneauto tijdens de sollicitatie periode kreeg ik alleen maar meer bewondering voor dit project. Toen ik hoorde dat ik was aangenomen wist ik niet hoe blij ik moest zijn.

Mark Lameris ©Jerome Wassenaar (853x1280)Het leuke aan het solarteam is de volledige productcyclus die je doorloopt, met als hoogtepunt de ultieme test: de race door Australië. Dit betekent dat je altijd een bepaalde praktische aanpak moet houden die ik tijdens mijn studie toch een beetje miste. Daarnaast is het erg vet hoe al die verschillende specialisaties van de deelteams zich bundelen in een product.

Ik ben samen met Gijs verantwoordelijk voor het structurele ontwerp. Dit houdt in dat we ons bezig houden met de dragende constructie van de auto. Hierbij verbinden wij letterlijk Aerodynamica (de buitenschil) met Mechanica (de wielophanging en stuur- en remsysteem). We werken vooral met composiet materialen, omdat deze licht en erg stijf zijn. Naast het ontwerpproces gaat ook een groot deel zitten in het productieproces. Hierdoor komen wij in aanraking met grote bedrijven die absolute specialisten zijn op het composieten vakgebied. Het is heel gaaf om met de beste materialen en technieken ons eigen product te mogen maken!

Mark Laméris  partnerevent

Foto’s: Jérôme Wassenaar