Red One heeft zich fantastisch staande gehouden tijdens de race. Dit hebben we mede te danken aan Mark Lameris. Hij was samen met Gijs verantwoordelijk voor de dragende constructie van de zonneauto. Gelukkig heeft Mark zich ook perfect staande gehouden de afgelopen tijd; hij moet al weer bijna terug naar Nederland om het solarteam project af te ronden!

0753_Solarteam Twente_Jerome Wassenaar_MG_7788

Wat ben je nu aan het doen, Mark?
Samen met mijn vriendin heb ik rondgereisd door Nieuw-Zeeland. Met het openbaar vervoer zijn we van stadje naar stadje gehopt. We hadden niks van te voren gepland, maar keken per dag waar we graag naartoe wilden. Wel even anders dan vóór de reis, want toen hadden we met het team een strakke planning.

Wat deed je ruim een maand geleden?
Een maand geleden hebben we Red One weer in de transportbox gepakt zodat deze op het schip naar Nederland gezet kon worden. Daarnaast waren we natuurlijk nog aan het bijkomen van de pittige race. Met de behaalde tweede plek kon ik goed leven, want we hebben gewoon een ontzettend goede zonneauto gebouwd. Red One heeft zich perfect staande gehouden tijdens de race: er was onderweg geen een keer een technisch mankement. En daar ben ik echt trots op!

Wat deed je een jaar geleden?
We zaten al ver in de ontwerpfase: het gekozen concept moest verder uitgewerkt worden. Daarom hebben Gijs en ik alle technische details doorgesproken met verschillende partners, zodat de ribstructuur perfect op de body aansloot en de andere onderdelen perfect op de ribstructuur.

1138_Solarteam Twente_Gijs Versteeg_Z7A3235

Welk moment (naast de race) blijft je het meeste bij?
De productiefase bij Fokker. Samen met Coen, Erwin, Gijs, Jelle en Lars verbleven we in een B&B en hebben we dagen achter elkaar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat de basisonderdelen van de zonneauto geproduceerd. Het was mooi om te zien hoe het ontwerp als puzzelstukken in elkaar werd gezet.

Mis je je teamgenoten al een beetje nu je zie al een maand niet meer ziet?
Het is gek om ze opeens niet meer te zien na zo’n jaar lang intensief werken. Ik mis ze dus wel een beetje. Over een paar dagen zien we elkaar al weer en dan zijn we voor een paar maanden nog tot elkaar toegewezen. De druk is er gelukkig van af, dus hopelijk heb ik dan ook weer meer tijd voor mijn huisgenoten in Enschede!

Foto’s: headerfoto Gijs Versteeg,  bovenste foto Jérôme Wassenaar, onderste foto Gijs Versteeg