Dit najaar vindt alweer de derde editie van de RED Engineers Challenge plaats. Maar liefst 40 basisscholen hebben zich aangemeld voor deze spannende en leerzame wedstrijd. Zaterdag 21 november ontmoeten de scholieren van de 40 scholen (groep 7-8) elkaar tijdens de finaledag, waar ze met een eigen gemaake zonneauto van LEGO tegen elkaar strijden om de begeerde beker, die vorig jaar werd gewonnen door OBS Glanerbrug-Zuid. Een compleet lespakket stoomt de leerlingen in zes weken klaar voor de finaledag. De RED Engineers Challenge daagt de scholieren op een speelse manier uit om met techniek aan de slag te gaan. Waar vorige editie het thema ‘wind’ was, is dit jaar het thema ‘solar’ en is er weer een sterke koppeling met Solar Team Twente.  

Zes weken voorbereiden
De scholieren worden helemaal klaargestoomd voor de finaledag in november. Voorafgaand worden de scholieren zes weken lang uitgedaagd om na te denken hoe de snelste zonneauto van LEGO kan worden gemaakt. Hierbij worden ze begeleid door enthousiaste studenten van Saxion en Universiteit Twente. Vanaf september is het creatieve proces weer te volgen via het ‘RED Engineers Journaal’. Zo kan je de ontwikkelingen van de teams op de voet volgen via de kanalen van 1Twente.

Landelijke aandacht
De challenge heeft vorig jaar al veel landelijke aandacht getrokken. De twee andere steden met een technische universiteit en hogeschool (Delft en Eindhoven) kijken dit jaar mee achter de schermen. Dit zijn de eerste stappen van het uitrollen van het evenement op landelijk niveau.

Momenteel zijn er scholieren bezig met voorbereidingen van Zeepkistenrace Twente! De finaledag hiervan vindt plaats op vrijdag 26 juni tijdens het Out of the Box Festival, waar ook de nieuwe zonneauto wordt onthuld.  Ben jij er ook bij?