Op maandag 27 maart 2017 presenteerden wij het ontwerp en de naam van onze nieuwe zonneauto onder het thema: “Birth of the future”. Het was een prachtige dag, waarop bijna al onze partners, oud-teamleden en familieleden aanwezig waren. Bekijk hier het fotoverslag van de dag!

09:00: Maak je klaar voor een mooie dag! 

Om negen uur in de ochtend stond het eerste deel van het team klaar voor De Kleine Willem, een prachtige zaal in hartje centrum van Enschede. Hier begonnen direct alle voorbereidingen. Zo werd de verlichting getest, de presentatie klaargezet en alle overige decoratie opgehangen.

photo by: Ooms Photography

11:00 Mediavoorbereiding

Met een dag als de ontwerppresentatie is het belangrijk dat alle mediaberichten die op deze dag worden gestuurd van te voren al klaar staan. Zo deed Gearte Nynke, onze communicatiemanager, hier nog een laatste check of alles klopte voor de dag. Later op de middag, tijdens de presentatie kreeg ze versterking van twee oud-teamleden! Dit was ook wel nodig, want we hebben veel mediakanalen bereikt, met als toppunt dat we in het landelijke nieuws zijn gekomen!

photo by: Ooms Photography

13:00 Teamfoto

Om 13:00 was er een momentje waar de teamfoto werd gemaakt. Ook hebben we hier nog even geoefend met oplopen voor de ontwerponthulling.

photo by: Ooms Photography

15:30 De eerste gasten komen binnen

Om 15:30 was het zover. De mensen kwamen in grote getallen binnen. De opkomst telde meer dan 200 man! Maar voordat iedereen naar binnen mocht, moesten zij zich aanmelden bij ons lieftallige welkomstcomité, Luc en Nicole!

photo by: Ooms Photography

16:15 Start presentatie

Om kwart over vier begon de presentatie! De zaal luisterde aandachtig naar wat de Fountainheads, de twee dagvoorzitters van de ontwerppresentatie, en de teamleden vertelden.

photo by: Ooms Photography

16:25 “De Slimste Zonneauto”

Danique en Sanne vertelden om 16:25 over het schoolpakket: “de slimste zonneauto.” Dit is een pakket voor leerlingen van 1/2 havo/vwo van de middelbare school. Zij leren in 8-10 lessen de slimste zonneauto te bouwen. Danique en Sanne als Red Engineers van de toekomst demonstreerden hier een proefje uit het pakket!

photo by: Ooms Photography

16:35 De naamonthulling

Na de naamactie die in november werd gelanceerd, werd dan nu eindelijk de nieuwe naam bekend gemaakt aan het publiek. De naam die onze nieuwe zonneauto gaat dragen is: Red Shift!  Lourens uit Oosterwolde, heeft de naamactie gewonnen en wint een ritje in Red One! Daarnaast werd iedereen natuurlijk hartelijk bedankt voor het insturen van de vele suggesties. We hadden keuze uit meer dan 300 namen!

photo by: Ooms Photography

16:45 Adopt a cell

Nicole spoorde bij het onderdeel born to support iedereen aan om een cel te adopteren van Solar Team Twente en bij te dragen aan de auto van morgen. We hebben al meer dan €3000,-! Op naar de €15.000,-.

photo by: Ooms Photography

17:00 De ontwerponthulling

Met een hele gave 3D animatie van Studio MAD onthulden wij ons ontwerp. Trots vertelde teamleider Olivier Berghuis over de ontwerp veranderingen van de auto.  Van het publiek kregen we een daverend applaus!

photo by: Ooms Photography

17:30 De borrel

Na de presentatie was er natuurlijk even tijd om na te genieten van wat we met zijn allen neer hebben gezet. Met een trots gevoel verlieten de partners en de oud-teamleden de zaal. De rest van de teamleden? Wij bleven nog even achter om alles op te ruimen. Hierna zijn wij de stad in gegaan om ons succes te vieren en terug te kijken op een mooie en zeer geslaagde dag. Bedankt allemaal!

photo by: Ooms Photography