Headerfoto en individueele foto’s door Jerome Wassenaar

EN | NL

 

Hun verantwoordelijkheid is het bouwen van onze nieuwe zonneauto. Met hun expertise zorgen ze ervoor dat de auto zo efficiënt mogelijk rijdt. Ze streven naar innovatie, bijvoorbeeld wanneer ze het beste zonnepaneel kiezen of hun eigen motor ontwikkelen. Scroll naar beneden om ze te ontmoeten!

 

 

Ik ben Caterina Solombrino, 26 jaar oud en een masterstudent van Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. Ik ben afgestudeerd in Lucht- en Ruimtevaarttechniek in Italië en tijdens mijn scriptie heb ik kennis gemaakt met zonneauto’s en Solar Team Twente. De grote uitdaging en de combinatie van engineering en duurzaamheid zorgden ervoor dat ik mijn volgende doel opzette: naar Nederland verhuizen om als aerodynamicus deel uit te maken van Solar Team Twente. Nu mijn droom is uitgekomen, ga ik me met al mijn passie inzetten om samen met de rest van het team de winnende zonneauto te bouwen!

 

 

Mijn naam is Job Hofste, 20 jaar oud en ik kom uit het kleine dorpje Saasveld. Al van jongs af aan vraag ik mij af hoe auto’s eigenlijk kunnen rijden. Deze interesse in auto’s is daarna nooit meer verdwenen. Toen ik tijdens mijn middelbare school over Solar Team Twente hoorde, was ik meteen verkocht. Samen met Caterina en Tim ben ik verantwoordelijk voor het aerodynamische ontwerp van de zonneauto, met de absolute wil om te winnen.

 

 

Hallo! Mijn naam is Judith Tel en ik ben 22 jaar oud. Al sinds ik heb gehoord van dit studententeam lijkt het mij fantastisch om mee te doen en zelf een auto te ontwikkelen. In mijn functie als elektrotechnicus kan ik met mensen van verschillende technische disciplines samenwerken en nieuwe en innovatieve technieken ontdekken. Daarnaast help ik als strateeg om de race zo goed mogelijk te rijden. Het is best een uitdaging om als eerste over de finish te komen in Adelaide, maar dat is juist wat ik zo leuk vind aan dit project.

 

 

Mijn naam is Oebele Lijzenga, ik ben 21 jaar oud en ik heb een bachelor in Technische Informatica. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te proberen en mijn limieten op te zoeken. Toen ik las dat Solar Team Twente ook een software ontwikkelaar nodig had, wist ik meteen dat ik zou gaan solliciteren. Ik ga ervoor zorgen dat mijn team beschikt over alle benodigde data om als eerste over de finish te komen!

 

 

 

Mijn naam is Paul Heineman, ik ben 22 jaar oud en ben al een lange tijd geïnteresseerd in Solar Team Twente. Meedoen was dan ook een droom die uitkwam voor mij. In de functie Mechanical Engineer kan ik al mijn energie kwijt, om zo hopelijk als eerste over de finish te komen in Adelaide.

 

 

 

Mijn naam is Reinoud Mulder, voor team 2021 van Solar Team Twente ben ik de technisch manager. Ik ben 22 jaar oud en zit in mijn master Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. Ik ben al geïnteresseerd in Solar Team sinds ik nog een brugpieper was en keek naar het race verslag van de NOS over de Bridgestone World Solar Challenge. Sindsdien heeft het mij altijd al geïnteresseerd. Ik heb dus ook niet lang getwijfeld of ik zou gaan solliciteren.

 

 

 

 Mijn naam is Rick Groen, ik ben 21 jaar oud en heb net mijn bachelor Elektrotechniek afgerond. Voordat ik aan mijn bachelor begon had ik een presentatie bijgewoont over het Solar Team Twente en was toen al erg enthousiast, maar ik wist dat ik nog niet vaardig genoeg was. Nu ik mijn bachelor heb afgerond heb ik deze vaardigheden wel en kan ik mij volledig ontplooien bij het bouwen van onze eigen zonne-auto.

 

 

 

Mijn naam is Stijn Louws, ik ben 22 jaar oud en eerstejaars master student Werktuigbouwkunde aan Universiteit Twente. Al sinds de middelbare school wilde ik graag bij Solar Team Twente. Na het afronden van de bachelor heb ik die kans aangegrepen door te solliciteren voor de functie Structureel Ontwerper. Als Structureel Ontwerper ben je naast ontwerpen van de carbonnen onderdelen ook verantwoordelijk voor de productie van de auto. Ik kijk er naar uit om met een groot team samen te werken en de beste zonneauto te bouwen!

 

 

Mijn naam is Stijn van der Sluijs, 20 jaar en Werktuigbouwkunde student aan het Saxion in Enschede. Als Mechanical Engineer ben ik samen met Paul verantwoordelijk voor alle onderdelen die bewegen t.o.v. de structuur. Mijn interesse voor techniek was er al vroeg, toen ik van Solar Team Twente hoorde wist ik: hier wil ik ooit deel van uitmaken! De wens om onderdeel te zijn van dit team is nu werkelijkheid. Op naar de volgende droom, het winnen van de World Solar Challenge!

 

 

 Mijn naam is Thijs Alberts, en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer Elektrotechniek aan hogeschool Saxion in Enschede. Het werken met de nieuwste technologieën is iets wat mij van jongs af aan al interesseert. Deelnemen aan een project dat zo bekend staat als Solar Team Twente is dan ook een droom die uitkomt. Als Electrical Engineer ben ik verantwoordelijk voor een zo efficiënt en betrouwbaar mogelijk elektrisch systeem maken om zo de beste zonneauto te bouwen.

 

 

 

Mijn naam is Thomas Jansink, ik ben 23 jaar oud en tweedejaars master student Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. Werken in de autosport is mijn toekomstbeeld, Solar Team Twente is een volgende stap richting de toekomst. Komende editie ben ik Structureel Ontwerper en heb ik als doel om samen met mijn teamleden de Bridgestone World Solar Challenge te winnen!

 

 

 

Mijn naam is Tim Traas, ik ben 21 jaar oud en eerstejaars master student Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. Zolang ik mij kan herinneren wilde ik al onderdeel uitmaken van Solar Team Twente. De persoonlijke uitdaging en competitiviteit maken dit een unieke uitdaging. Afgelopen jaar kreeg ik de kans om te solliciteren en ben ik aangenomen als Aerodynamicus. Ik heb enorm veel zin om met dit team de Bridgestone World Solar Challenge te winnen!

 

 

Ik ben Tobias van Bemmel, ik ben 22 jaar oud en vierde jaars Elektrotechniek op Saxion Hogeschool. Tijdens de middelbare school kwam ik in aanraking met meerdere enthousiastische projecten, waaronder Green Team Twente. Toen dacht ik nog “Hoe cool zou het zijn om later zelf mee te doen met zo’n project?”. Dus toen Solar Team Twente liet weten dat ze aan het zoeken waren naar een nieuw team, kon ik de kans niet voorbij laten gaan.