Zondag 18 oktober starten wij met onze Red One als tiende aan de Challenger Class in de Bridgestone World Solar Challenge. Tijdens de kwalificatie op Hidden Valley Racecircuit in Darwin hebben wij een rondetijd van 2:09.3556 neergezet. Met dit resultaat hebben we al één doelstelling gehaald: we reden een veilige kwalificatie en starten morgenochtend rond half 9 (Darwin tijd).

“In de 3.000 kilometer die we nog voor de boeg hebben, gaan we bewijzen dat we een zonneauto hebben die voor de Bridgestone World Solar Challenge is ontworpen”, zei onze coureur Wouter Put. “Het rijden op een bochtig circuit is totaal anders dan 3.000 kilometer bijna alleen maar rechtdoor rijden”.

Hidden Valley Circuit Darwin: Showdown voor de kwalificatie

Het racecircuit Hidden Valley is in totaal 2,87 km lang, heeft 14 bochten en staat bekend om zijn hoge tempo en snelle bochten. Het is een circuit dat voornamelijk gebruikt wordt voor de International V8 Supercars Championship. Onze Red One is natuurlijk niet te vergelijken met een V8 Supercar en ook niet voor het circuit gebouwd. Alles aan onze Red One is specifiek voor de 3000km lange race door de Outback ontworpen.

De kwalificatierondes waren een spannende finale van alle voorbereidingen die we troffen voor de Bridgestone World Solar Challenge. 46 teams uit 26 landen, verspreid over de hele wereld, zijn vandaag op het Hidden Valley circuit bij elkaar gekomen om de beste startposities uit te vechten.

© Gijs Versteeg

© Gijs Versteeg

Het avontuur begint

Na anderhalf jaar hard werken komen de voorbereidingen voor de Bridgestone World Solar Challenge aan een einde. Nog maar één nachtje slapen en het is eindelijk zo ver en begint de race. Nog maar één nachtje slapen en we staan met het hele team en onze Red One aan de start in Darwin. Nog maar één nachtje slapen en ons grootse avontuur begint. We hebben vertrouwen in onze auto en het team en zullen de komende dagen alles op alles zetten om de beker dit jaar mee naar huis te nemen.

Mis het niet, beleef onze avonturen mee en volg ons op Twitter, Instagram en Facebook. Hier verzorgen we jullie dagelijks 24/7 met updates van de race.

© Jérôme Wassenaar

© Jérôme Wassenaar

Bekijk video

Bekijk hieronder de video van de kwalificatie op Hidden Valley.

Foto header: Gijs Versteeg

Kwalificatievideo: Allus Media