Vandaag reden we de kwalificatie. We hebben een rondetijd van 3.15 minuut neergezet. Dit houdt in dat we morgen als 32e gaan vertrekken. Dit hadden we natuurlijk niet verwacht. Lees hierover meer in het persbericht. In dit bericht kun je zien hoe onze dag is verlopen.

Vanochtend om half 7 (Australische tijd) zijn we vertrokken richting het circuit: Hidden Valley.

Ooms Photography

We hebben allemaal onze eigen box gekregen van de organisatie. In deze box kunnen we nog de laatste voorbereidingen aan de auto doen en natuurlijk even gluren bij andere teams. 2

Ooms Photography

De pers staat altijd en overal klaar om te volgen wat er allemaal gebeurd vandaag. Zo is ook  de NOS aanwezig. Zij maken een uitzending over de Nederlandse solarteams. Kijk vanavond de eerste aflevering van Oranje boven, down under om 17:50 & 20:19 op NPO 1.  (FOTO HERMAN)

Ooms Photography

Alle auto’s en teams zorgen dat ze op tijd klaar staan voor vertrek. De supporters mogen vanaf boven meekijken hoe de zonneautos rondjes rijden. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het circuit.

Ooms Photography

Om half 11 zijn we dan eindelijk aan de beurt en lopen we met het hele team richting de startlijn van waar RED shift zal gaan vertrekken.

Jérôme Wassenaar

De spanning stijgt naarmate de start dichterbij komt.

Jérôme Wassenaar

En dan zijn we eindelijk op het circuit!

Ooms Photography

Vanaf de zijlijn wordt RED Shift aangemoedigd. Onze rondetijd is langer dan verwacht. Dit betekent dat we morgen later mogen starten.

Jérôme Wassenaar

De coureur baalt. De tracker die we hebben gekregen, net zoals alle andere teams, heeft voor een storing in de communicatie tussen de elektronische systemen gezorgd.  waardoor we niet de topsnelheid hebben behaald die we hadden verwacht. Lees hierover meer in het persbericht.

Jérôme Wassenaar

Gelukkig komen we na deze tegenvaller goed door de dynamische scrutineering. We zijn goedgekeurd voor de Bridgestone World Solar Challenge en mogen morgen starten!

Ooms Photography

Daarna is het tijd voor een fotomomentje met onze Nederlandse collega’s uit Einhoven en Delft. Samen maken we een foto om de dag te eindigen.

Met een flinke uitdaging voor ons gaan wij morgen vol goede moed van start tijdens de Bridgestone World Solar Challenge! We hebben meer dan 3000 kilometer om 31 teams in te halen. Moedig ons aan en steun ons via onze social mediakanalen en help ons de eerste plek te behalen. 5, 3, 2, 1 RED Shift GO!