Een unieke kans heeft zich voorgedaan: het onthullen van de nieuwe zonneauto in bijzijn van onze nieuwe koning en koningin! Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken woensdagmiddag de provincie Overijssel. Solar Team Twente heeft de eer om het koninklijk paar met de 21Connect, de zonneauto die de World Solar Challenge in 2011 reed, te begeleiden naar de Höfte in Goor. Hier zal in het bijzijn van koning Willem-Alexander en koningin Máxima The RED Engine worden onthuld.

Het bezoek aan de provincie heeft als doel mensen de gelegenheid te geven de koning en koningin te zien. Enkele mensen die een bijzondere betekenis hebben voor de provincie Overijssel mogen het koningspaar ontmoeten, zo ook Solar Team Twente!

TV Oost doet 19 juni live verslag vanaf 16:15 in Goor. Om 17.20 is een samenvatting te zien, die elk uur wordt herhaald. Ook is woensdag het liveverslag hier te volgen.

Op 21 juni vindt voor alle partners en betrokkenen de officiële presentatie van de nieuwe zonneauto plaats. Tijdens deze presentatie zullen we, naast dat we de nieuwe auto zullen tonen, ingaan op het proces sinds de ontwerppresentatie: hoe wordt de zonneauto gebouwd, hoe bereiden we ons als team voor op de zware omstandigheden die ons in Australië te wachten staan en wie worden de coureurs?