In Enschede vindt op 5 oktober 2013 de eerste ‘LEGO Solar Race Twente’ voor kinderen plaats. Basisscholen in Twente hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de race en daarmee een eigen solarteam samen te stellen. Via LEGO Education kunnen zij zelf een zonneauto ontwerpen en bouwen. Het doel van het evenement is jong talent in Twente kennis laten maken met technologie en duurzaamheid.

Op 5 oktober racen de basisschoolleerlingen tegen elkaar op de ‘Laan van Innovatie’ in Enschede, de dag voordat Solar Team Twente met haar zonneauto aan de start van de World Solar Challenge in Australië staat. Om het mogelijk te maken dat de leerlingen hun zonneauto kunnen bouwen, ontvangen alle deelnemende teams een LEGO Education bouwpakket, met onder andere een echte zonnecel.

De kick off voor de scholen vindt plaats op 21 juni aanstaande, op dezelfde dag als de autopresentatie van Solar Team Twente. In de aanloop naar 5 oktober worden enkele teams gevolgd via weblogs en het ‘RED Engineers Jeugdjournaal’.

De LEGO Solar Race Twente is ontstaan vanuit een aantal samenwerkende partijen zoals Twente Academy Young, LEGO Education, Heutink, Enschede Promotie, Techniekpact Twente en Solar Team Twente. Kijk voor meer informatie op www.twente.com/legosolarrace.