The RED Engine is vanmorgen om 8:17 vertrokken vanaf het rustpunt Ti Tree. Het verschil met de nummer vier van het klassement, Stanford, was op dit moment 32 minuten in het voordeel van Twente. Omstreeks half elf bereikte The Red Engine Alice Springs. Hier bleek dat The RED Engine weer 4 minuten was uitgelopen. Het tijdsverschil met de koplopers was op dat moment ongeveer en uur. Daarna volgde een relatief korte afstand naar Kulgera waar de voorsprong op Stanford was opgelopen tot 40 minuten. Na dit rustpunt werd in twee uur tijd nog 181 km afgelegd.

rsz_dsc_5066k

De komende dagen wordt het weer naar verwachting geleidelijk slechter. Solar Team Twente bereidt zich daar op voor. “Door onze vorm hebben wij waarschijnlijk minder last van zijwind dan de asymmetrische auto`s”, aldus Jelle Wagenvoort, raceleider van Solar Team Twente.

rsz_dsc_5092k

Vandaag eindigde Solar Team Twente voor het eerst niet bij een controlestop. Dat betekent dat het team vannacht voor het eerst het tentenkamp moet opslaan in de outback. Er worden vier grote en een aantal kleine tenten opgezet. “Vanavond mogen we voor het eerst echt in de outback overnachten”, aldus coureur Cindy Clevers. “Er is hier helemaal niets behalve een paar duizend vliegen”.

rsz__vbs2477k

rsz__vbs2479k

Foto’s: Joost van Baars Fotografie