Morgen begint de 24-uursrace van de iLumen European Solar Challenge. Daarvoor moet de auto natuurlijk wel de eerste testen doorstaan. Zo moesten zowel RED Shift als RED One zo snel mogelijk door een chicane rijden. De snelste? Die heeft gewonnen! Benieuwd hoe de dag verlopen is? Bekijk de fotorapportage hieronder!

 

 

 

06:15 – Opstaan en ontbijtenDe wekker ging voor een aantal teamleden enorm vroeg. Om 07:00 uur werden de pitboxen geopend en was het weer toegestaan om te werken aan de auto. Er moesten nog een aantal dingen klaargemaakt worden voor de kwalificatie om 08:00 uur.  Na een uur hard werken was de auto er klaar voor!

 

07:50 – Probleempje bij de accuHet was zweten geblazen, 10 minuten voor de start van de kwalificatie bleek er een probleempje te zij bij het aansluiten van de accu.

 

08:03 – Klaar voor de eerste pogingGelukkig was het probleem snel opgelost en stonden we op tijd klaar voor de kwalificatie.

 

08:46 – Storm op het circuitRED Shift en RED One waren bezig met hun eerste poging in de chicane, toen het ineens begon te stormen.

 

09:14 – Ondanks de regen zet toch iedereen doorNaast de baan was het overige deel van het team de coureur aan het aanmoedigen, ondanks de hevige storm!

 

09:23 – Helaas was de Solar Camping Twente wel verloren gegaan…

De storm heeft grote schade aangericht aan ons tentenkamp… Door al onze ‘human energy’ zijn we er toch in geslaagd de schade te beperken. Het tentenkamp staat weer, dus wij kunnen zo met een gerust hart ons bed weer in!

 

10:07 – Warm worden na de koude regenNadat we helemaal koud en nat waren geregend, was het tijd voor een korte warming up.

 

11:54 – Toch nog derde geworden tijdens de eerste kwalificatieCoureur Guido Meindertsma heeft in 5 pogingen een mooie kwalificatie neergezet. RED Shift was derde in deze ronde! Het ging erg gelijk op, RED One werd met een klein verschil vierde op het circuit.

 

12:28 – Top 4 KO chicaneTijdens de KO chicane is het te bedoeling dat de top 1 tot 4 wordt bepaald. Guido reed opnieuw in deze tweede kwalificatie en zette de op drie na snelste tijd neer. RED One werd eerste, wat uiteraard leidde tot veel vreugde bij beide teams uit Twente.

 

12:38 – Technisch manager bespreekt hoe de chicane verliepNatuurlijk is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de gang van zaken. Daarom neemt Technisch Manager Sybren Wubs twee van de vier coureurs apart om te overleggen.

 

13:02 – Trotse Jan!Naast Jan is natuurlijk het hele team enorm trots op de prestaties tijdens de kwalificatie. RED One is als eerste geëindigd en RED Shift als vierde. Geweldig!

 

15:00 – Klaar maken voor morgen!Op dit moment maken wij ons klaar voor de start van de 24-uurs race morgen. Om 13:00 zullen alle auto’s van start gaan! We houden jullie uiteraard via onze verschillende mediakanalen op de hoogte! Wij hebben er zin in! Jij ook?