Eind maart was het zover, de onthulling van het ontwerp van onze zonneauto. Aan een zaal vol partners en media toonden wij voor het eerst vol trots waar wij het afgelopen half jaar keihard voor gewerkt hebben. De reacties waren vol lof, wat ons extra energie gaf om de volgende fase in te gaan: productie! Nu is het moment daar dat het veelbelovende ontwerp werkelijkheid wordt.

Alle disciplines binnen het team schakelden de laatste tijd langzaam om van ontwerpen naar produceren. Ook voor Erik en mij is inmiddels de productie van het structurele ontwerp in volle gang. Ideeën worden werkelijkheid en de beoogde auto van lucht- en ruimtevaartkwaliteit komt stap voor stap dichterbij. Om dit streven waar te maken kunnen wij ons geen betere productielocaties voorstellen dan waar we nu aan het bouwen zijn: het NLR en Fokker Aerostructures. Op beide locaties worden met de beste materialen ter wereld en de meest precieze productietechnieken onderdelen voor de nieuwe zonneauto gebouwd.

Momenteel ben ik samen met Isha, Stefan en Tom van Vuren bij Fokker Aerostructures in Hoogeveen aan het werk om daar de bodydelen van de auto te maken. Regelmatig komt er daarnaast versterking langs in de vorm van (oud-)teamleden. Het is bovendien erg leuk om te zien hoeveel enthousiasme er voor ons project heerst onder de werknemers. Regelmatig komen ze bij ons om de hoek kijken hoe het ervoor staat en wordt er even een praatje gemaakt over de auto, het team en natuurlijk de race in Australië. Deze momenten bieden ons ook mooi de kans om gebruik te maken van de kennis en kunde van de professionals!

Het werken met carbonvezel is voor ons allemaal een nieuwe ervaring. Na enige oefening hebben we echter de truc doorgekregen en zijn we aan de slag gegaan met het lamineren van de bodydelen. De komende weken zijn we hier nog druk mee bezig. Daarna zullen alle onderdelen samengevoegd worden en zal de auto voor het eerst op zijn wielen staan. We kijken erg naar dat moment uit!