Erwin_MulderEwin Mulder vertrekt woensdag 2 september naar Australië; een week eerder dan de rest van het team. Samen met Irene en Julian gaat hij de raceroute omgekeerd rijden van Adelaide naar Darwin. De focus ligt op het vertrek naar Australië en de voorbereidingen van de race.

Waarom vertrek je een week eerder dan de rest?
“We bekijken of er onderweg belangrijke dingen zijn veranderd, maar ook hoe de staat van het wegdek is. We kijken of de punten in de POI-map actueel zijn en als het nodig is passen we deze aan.  Ook Maarten en Timothy vertrekken eerder zodat zij het kamp in Darwin al kunnen opzetten. Als de rest van het team aankomt na de lange reis, kunnen ze uitrusten en dan vlot van start gaan. De teamleden die later vertrekken, nemen nog een aantal (kleine) reserve onderdelen mee in hun bagage.”

‘No worries’ of een drukke tijd in Australië?
“De transportbox is naar verwachting ongeveer tweeënhalve week onderweg. Daar is eerst het wachten op. Als de box in Darwin aankomt, kunnen we vol aan de slag. We gaan testen uitvoeren om onverwachte scenario’s voor te zijn en de laatste dingen te kunnen finetunen. Daarnaast gaan we het protocol oefenen zodat we goed op elkaar kunnen inspelen en efficiënt zijn.”

Solar Team Twente - Erwin MulderWaar ben je verantwoordelijk voor tijdens de race?
“Ik ben verantwoordelijk voor de mechanische onderdelen van de zonneauto: de wielen, de wielophanging, het remsysteem en het stuursysteem. Na iedere racedag controleren we deze onderdelen. Tijdens de race rijd ik mee in de serviceauto. Als er bijvoorbeeld een klapband onderweg is, moeten de kappen er zo snel mogelijk af om te band te verwisselen. Voor de race is het een goed teken als ik het rustig heb! “

Hoe bereid je je voor op het vertrek?
“Ik heb een backpack gekocht en mijn klerenkast overhoop gegooid. Alleen de zomerse kleding gaat mee! Ik heb een powerbank gehaald zodat ik drie seizoenen Vikings in het vliegtuig kan kijken.  Verder werk ik de laatste mails af, download ik muziek voor de route Adelaide naar Darwin en ga ik langs familie en vrienden.”