Wie heeft gezegd dat het altijd mooi weer is in Australië? De zon is verdwenen achter een dikke laag bewolking en regen en onweersbuien trekken momenteel over de outback heen. Niet alleen de temperatuur is afgenomen, maar ook de wind is flink toegenomen. Na een inhaalactie van België zijn we uiteindelijk op de vierde positie geëindigd.

De dagvideo moet even op zich laten wachten. We verwachten ‘m morgen, dus donderdag, te kunnen plaatsen. We hebben wel de teaser van de dag voor je. En die is gaaf!

En zo zag ‘t kamp er ‘s ochtends dus uit. De RED Shift stond lekker warm en droog, maar wij kregen wel natte voeten.

 

RED Shift – wat een plaatje!

Fotograaf Patrick Ooms maakte prachtige foto’s van RED Shift. Regendruppels op een zonneauto, dat zie je niet iedere dag. Onze zonneauto staat voor de ‘shift’ van fossiele energie naar duurzame energie. Het is ook een fenomeen in de natuurkunde.

We kunnen na al die regen wel wat zon gebruiken 🙏🌤️

Photography: Patrick Ooms

 

Powered by Human Energy

Vanwege de windsnelheid (40 km p/u!) hebben we voor RED Shift een menselijk windscherm gevormd. Dit was tijdens de controlestop bij Coober Pedy.

 

Veeroosters? Geen probleem!

Tijdens onze 3022km lange reis in de Bridgestone World Solar Challenge komen we verschillende veeroosters tegen. Zoals je kunt zien zijn deze geen probleem voor onze RED Shift! 💪


Uiteindelijk haalde het Belgische Punch Powertrain Solar Team ons in en eindigden we vlak voor controlestop Glendambo op de vierde positie.

 

Ondertussen op social media…

Met 40 man ontbijten in de Outback. Zo doe je dat!

Het dondert en het bliksemt langs de Stuart Highway.

Feiten

Startpositie: 3
Plek in de race: 4
Geëindigd in: vlak voor controlestop Glendambo
Gereden aantal kilometers: 622 km
Afstand vanaf Darwin: 2425 km
Afstand naar Adelaide: 597 km
Controlestops: Coober Pedy
Coureurs: Menno S. en Jan
Weer: 27 graden Celcius, bewolkt met een windsnelheid van 39 km/u
Top 3: 1) Nuon Solar Team 2) Michigan Solar Car Team 3) Punch Powertrain Solar Team

Solar Team Twente bij NOS/VPRO

Dit jaar volg je ons Twentse studententeam samen met de andere twee Nederlandse teams op televisie bij VPRO en de NOS. Nog tot en met 14 oktober is zijn we elke dag te zien op NPO1 tijdens het programma “Oranje Boven, Down Under”. Vandaag is de uitzending om 12.25 uur, 20.25 uur en 00.25 uur.
Bekijk hier de afleveringen van de afgelopen dagen.

Social media

Mis het niet! Beleef onze avonturen mee en volg ons op Twitter, Flickr, Instagram en Facebook. Hier geven we jullie dagelijks 24/7 updates van de race.

Headerfoto: Patrick Ooms