Solar Team Twente heeft vrijdagmiddag 22 maart het ontwerp van haar nieuwe zonneauto gepresenteerd. De presentatie vond plaats in Wolff Cinestar te Enschede. In een presentatie met veel beeld en animaties werd het ontwerp van de zonneauto waarmee het team als eerst de finishlijn van de World Solar Challenge in Adelaide wil passeren onthuld voor partners en pers.

De grootste verandering ten opzichte van vorige edities is dat de auto, als gevolg van een reglementswijziging, op 4 wielen gaat rijden. Dit brengt vele uitdagingen met zich mee in verschillende disciplines. De verwachting is dat de race extra spannend wordt, omdat alle deelnemende teams een compleet nieuw concept moeten ontwerpen.

Solar Team Twente heeft vooral de focus gelegd op het reduceren van het gewicht en het verlagen van de luchtweerstand (aerodynamica). Ondanks het feit dat de auto een extra wiel heeft, wordt deze lichter dan haar voorgangers. Ook heeft de auto een lagere luchtweerstand. In het ontwerp wordt gebruik gemaakt van high-tech materialen, vergelijkbaar met materialen die in de Formule 1 worden toegepast. Het voordeel van deze materialen is dat ze zowel zeer sterk als ontzettend licht zijn.

Ontwerppresentatie
Tijdens de ontwerppresentatie waren vele partners en betrokkenen van Solar Team Twente aanwezig. Door middel van een film werd het nieuwe team voorgesteld. Vervolgens was op het doek te zien waar Solar Team Twente het afgelopen half jaar mee bezig is geweest en hoe het nieuwe ontwerp van de zonneauto tot stand is gekomen. Uiteindelijk werd met een spectaculaire 3D-film werd het ontwerp onthuld.

Solar Team Twente nieuw ontwerp zonneauto

©Joost van Baars